Schrijver, producer & druktemaker Jesper Black (1987) is via Groningen, Spanje en Georgië per ongeluk in Duitsland beland. Als jonge vader van adoptiehond Paddy en partner van Colombiaanse vriendin Lina schrijft hij over hun recentelijk gestarte ‘Operation Baby’ en alle pijn en plezier die daar bij komen kijken.
Lees verder onder de advertentie
Oké, daar gaan we dan. Een blog voor ouders van jonge kinderen. Ik zal je eerlijk toegeven: het voelt wat ongepast om hier te zijn, een beetje als Gerard Joling bij een Wiskunde Olympiade. Let me explain: hoewel de meeste schrijvers en lezers hier ouders zijn van jonge kids, ben ik de vreemde eend in de bijt. Ik ben geen papa (althans niet voor zover ik weet). Zo, dat is eruit. Een goede vraag is dan ook, wat doe ik hier? Nou, ik wil dus wel graag kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Jezus. Ik kan bijna niet geloven dat deze woorden uit mijn toetsenbord op het scherm verschijnen, maar toch: het is de waarheid. Het is een gevoel dat in de afgelopen jaren is opgekomen en zich verder ontwikkeld heeft. Ik wist het niet totdat ik het wel wist. Eigenlijk wist ik jarenlang het tegenovergestelde: dat ik geen kinderen wilde. Een aantal relaties zijn daar in de loop der jaren door (mede) op stuk gelopen.
Eerlijk met mezelf
Maar als ik heel eerlijk tegen mezelf ben, nu ik steeds dieper afdaal in mijn dertiger jaren, klinkt er een ander geluid uit mijn hart. Een geluid dat zegt: ik wil meer uit het leven, ik wil liefde en verantwoordelijkheid delen met een klein mensje, en mijn kennis en wijsheid doorgeven aan een onbeschreven blad. Wonderlijk hoe we als mens evolueren en hoe onze gevoelens veranderen.
Eigenlijk wist ik jarenlang het tegenovergestelde: dat ik geen kinderen wilde
Lees verder onder de advertentie
Het idee om vader te zijn maakt me enthousiast, maar het is het ook spannend en het werpt vele (vele) vragen op: zal ik een goede vader zijn? Is mijn leven vol reizen en avontuur over zodra we een kindje hebben? En gaan we dat hier in Duitsland doen, of all places? Wat als het niet lukt, als het ons niet gegeven is? Wat als de endometriosis van Lina (mijn Colombiaanse schone) ervoor zorgt dat ze niet meer vruchtbaar is? Of wat als mijn zwemmers niet werken?
Kortom: genoeg om me druk over te maken.
Operation Baby Lina en ik hebben besloten dat we zo klaar zijn als we kunnen om onze familie uit te breiden, en onze harten open te stellen voor ons eigen frummeltje. Operation Baby is gestart, een nieuw avontuur vol hoop, verwachting en een gezonde dosis onzekerheid, en we kijken uit naar een happy ending. Maar zoals met elke reis, zijn er ook uitdagingen en obstakels te overwinnen.
Terwijl we dit avontuur aangaan, beseffen we dat we niet de enigen zijn. Er zijn vele anderen die een soortgelijke weg bewandelen, ieder met hun eigen reële dromen, doelen en angsten. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen eerlijk en open te delen hier en te leren van de verhalen van anderen.
Wordt dus vervolgd.
Schrijver, producer & druktemaker Jesper Black (1987) is via Groningen, Spanje en Georgiē per ongeluk in Duitsland beland. Als jonge vader van adoptiehond Paddy en partner van Colombiaanse vriendin Lina schrijft hij over hun recentelijk gestarte ‘Operation Baby’ en alle pijn en plezier die daar bij komen kijken.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.