‘In het hotel vliegt het me ineens aan; wat doe ik hier eigenlijk in m’n eentje?’

27.05.2022 06:23
Jannine Berkelaar Beeld: Nine IJff

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (9) en zoon Mats (7).

Ik zag het helemaal voor me: 48 uur voor mezelf in de prachtige stad Wenen. Op uitnodiging vloog ik naar de hoofdstad van Oostenrijk voor een fashionshow. In plaats van de eerste de beste vlucht terug, boekte ik mijn retour dus 48 uur later. Ik hoefde voor niemand te zorgen, met niemand rekening te houden en op niemand te wachten. Zalig toch?

In m’n eentje

Bij aankomst in mijn hotel – dat net iets verder uit de stad ligt dan ik had gedacht – vliegt het me ineens aan. Wat doe ik hier eigenlijk in mijn eentje? Een vlaag van heimwee overvalt me. Oké, afleiding zoeken en de stad in wandelen.

Mijn hotel ligt naast het grootste pretpark van heel Oostenrijk met de meest exotische attracties. Dit zouden Elin en Mats geweldig vinden, dus maak ik filmpjes en foto’s voor ze. Vervolgens kom ik in een park terecht met eindeloos veel speeltuinen en een heel relaxte vibe. Hmm, deze citytrip zou ook heel leuk zijn mét kinderen. Ik loop langs souvenirwinkels waar ik leuke dingetjes koop voor mijn kroost.

Lees ook – Jannine: ‘Ik had het al helemaal bedacht: mijn kinderen zouden dít nooit doen’ >

Me-time

Wat is dat toch? Heb je eindelijk me-time en dan zit je hoofd nog steeds vol met je gezin. Terwijl ik rondloop door de prachtige stad die aanvoelt als één groot openluchtmuseum met alle majestueuze gebouwen en perfect onderhouden stadsparken ontspan ik gelukkig meer en meer. Oké, ik ben hier nu, laat ik ervan genieten. Het heerlijke zonnetje, een goede schnitzel en een lekkere Aperol Spritz doen wonderen. Maar de volgende trip doe ik lekker weer samen met mijn gezin.

Dit editorial staat in Kek Mama 06-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.