‘Dit vinden mijn kinderen het leukste speelgoed voor in de tuin’

17.07.2021 09:30
speelgoed voor in de tuin

Van speeltuinen en voorleesboeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: het favoriete speelgoed van de kinderen van hoofdredacteur Jannine Berkelaar.

Vakantie betekent voor ons lekker veel buiten zijn. We hebben een heerlijke achtertuin waarin we graag spelletjes spelen met elkaar, maar met dit speelgoed kunnen mijn kinderen (6 en 8 jaar) zich ook heel goed zelf vermaken.

 

Jeu de boules

Iedereen kent dit aloude spel wel. Wij gebruiken de ballen vaak ook op een andere manier, want Elin en Mats verstoppen ze in de tuin voor elkaar. Als je het kleine balletje vindt, krijg je extra punten.

Ja, dit spel wil ik hebben

 

Tennispaal

Dé hit van deze zomer. Je boort de paal ergens in de grond of je vult de voet met water of zand (ligt aan welke variant je koopt) en tennissen maar. Let op: je hebt twee soorten. Eentje die continu doordraait en een ander waaraan je een wedstrijdelement kunt toevoegen. Degene die de bal het vaakst één kant op heeft geslagen, wint. Erik en ik pakken de rackets er ook vaak bij in de avond. We zijn beiden even bloedfanatiek. Heerlijk om je frustraties eruit te slaan.

Hier word ik blij van

 

Kubb

Dit spel lijkt een beetje ingewikkeld als je het voor het eerst doet. Maar als je het eenmaal doorhebt is het echt een tof familiespel. De kinderen kunnen zeker meedoen en gooien soms nog beter dan de volwassenen. We nemen dit spel ook regelmatig mee naar het bos als we afspreken met vrienden of familie. En de kinderen spelen er weleens alleen mee en bedenken dan iets met de paaltjes van het spel.

Dit vindt mijn kind fantastisch
 

Hutten bouwen

Een grote hut bouwen blijft een succesnummer. Onze schuur ligt vol met kleden en kussens die de kinderen kunnen gebruiken. Hang ze over stoelen, het tuinhuisje of over de droogmolen en je maakt de tofste tuinhut. De uitkomst van de eeuw vind ik: grote knijpers. Door deze items kunnen ze veel makkelijker zelf de doeken monteren en hun eigen creaties maken zonder mijn hulp.

Bestel de knijpers hier

 

Visnetten

Wij wonen aan een slootje en dat staat garant voor uren speel- en ontdekplezier. Met een visnetje en een emmer halen ze van alles van de bodem om dat vervolgens te bestuderen. Van guppies en rivierkreeftjes tot schaatsenrijdertjes en kikkerdril. Wij hebben visnetten met een aluminium telescoop. De netjes met een houten stokje waren allemaal binnen een week al kapot.

Ik wil dit visnet kopen

 

Zandbakken

Wij hebben geen zandbak of zandtafel meer in de tuin, maar daar hebben Elin en Mats voorheen altijd heel fijn mee gespeeld. Hier vind je inspiratie.
Ben je net als ik geen fan van zand in je huiskamer dan heb ik nog een tip: zet een emmertje water en een handdoek bij je tuindeur. Het vergde hier thuis wat training, maar het scheelde uiteindelijk veel zand op de bank!

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.