Zangeres Do: ‘Het voelt weer even als de eerste keer dat ik bij mijn lief in de auto stapte’

18.07.2021 10:42
column Do

Zangeres en presentatrice Do woont samen met Marc Verschoor. Samen hebben ze een zoon en een dochter: Jip en Loulou.

De uitspraak ‘Laten we een huis met vijf slaapkamers kopen zodat we met het hele gezin plus hond in één bed kunnen slapen’ is op ons geïnspireerd, geloof ik. Nou oké, hond niet in bed, maar wel op de kamer. Ze is inmiddels bejaard en wil niet meer alleen zijn. Onze kinderen lijken last te hebben van dezelfde kwaal. Vreemd, gezien hun leeftijd…
 

Overnachting voor twee

Je kunt je voorstellen dat romantiek en passie het vaak afleggen tegen het lekker knus met z’n viertjes in slaap vallen. Hoog tijd om ons achttienjarig samenzijn te bekronen met een luxe overnachting voor twee. Ik weet eigenlijk al meteen de ultieme plek om even echt tot elkaar te komen. Waar we ongestoord in een kingsize bed urenlang alles kunnen doen wat je in een bed behoort te doen; Plantage Rococo it’s gonna be. Een romantisch landhuis zoals in een kostuumfilm, maar dan met een hip tintje.
 

Lees ook
Deze stellen hebben geregeld we-time: ‘Ieder jaar gaan we een week zonder kinderen op vakantie’ >

 

Terug in de tijd

Als we thuis in ons oude Renaultje 4 stappen, ga ik gevoelsmatig achttien jaar terug in de tijd, het voelt weer even als de eerste keer dat ik met een buik vol vlinders bij mijn lief in de auto stapte om nooit meer weg te gaan. Onze eerste stop is een strandbar, waar we genieten van oesters en bloody mary’s en de zilte lucht van de zee.

Op het Landgoed Waterland dartelen vier veulens door de wei, er poppen knoppen open aan de bomen en struiken, lentekriebels zweven door de lucht, het voorjaar op haar allermooist. We genieten in het gras van een kaasplankje terwijl de vogels hoog in de bomen ons toezingen. We praten, zwijgen, genieten, praten, lachen, zwijgen.

Even later staat ons diner klaar in onze mooie suite. Er ligt een hele stapel vintage elpees, ik zet die van Fleetwood Mac op, steek een kaarsje aan. Terwijl we genieten van een heerlijk maal en dito wijn kijken we uit over de weide met ondergaande zon. De haast ebt weg uit mijn lijf, we hebben de tijd. We hebben tijd.

Ik voel me weer even mezelf, met een eigen identiteit, in dienst van mezelf. We zijn weer even man en vrouw, we zien elkaar. Ik laat het bubbelbad vollopen. We moeten dit vaker doen…
 

Deze column staat in Kek Mama 08-2021.

 

 

Meer Kek Mama? Neem een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen.