Ik was nog maar heel pril zwanger toen ik mijn eerste zwangerschapsbeurs bezocht. Die beurzen zijn nogal intens. Als je weet wat je te wachten staat is het al erg druk en heftig, laat staan als je geen flauw benul hebt. Ik had geen flauw benul.
Lees verder onder de advertentie
Het enige wat we nog voor onze ongeboren baby hadden gekocht was één rompertje. Een beurs bezoeken leek ons handig om een beeld te krijgen van wat we nog meer nodig hadden. Dat hebben we geweten. We zijn werkelijk waar tot krankzinnigheid gedreven. Ze verkopen daar namelijk niet alleen spullen die je nodig hebt voor je baby, maar vooral heel veel spullen die je helemaal niet nodig hebt en waarbij je na aanschaf direct je faillissement kan aanvragen.
Lees verder onder de advertentie
Neem mijn geld
Als zwangere ben je heel gevoelig voor dit soort prullaria. Zeker als er een ernstig kijkende vrouw achter de kraam staat, die je graag uitlegt waarom het product heel BELANGRIJK is voor de VEILIGHEID van je kind. Bij het gebruik van die twee woorden gaat een zwangere namelijk direct tot aankoop over.
Lees verder onder de advertentie
Strak lakentje
Zo stond ik gefascineerd te kijken naar een demonstratie van een lakentje. Niet zomaar een lakentje, een heel strak lakentje. Zo zou je baby in bed het gevoel hebben dat hij nog in de vruchtzak zit. En vervolgens ook net zo lekker slapen. Ik had geen idee of mijn baby lekker sliep in de vruchtzak, maar wat ik wel al wist over baby’s is dat goed slapen het hoogst haalbare is. Ik wilde het strakke lakentje dus hebben. Het strakke lakentje kwam alleen wel met een bijbehorende slaapzak. De kosten van deze set? €155. Ik kreeg ter plekke een rolberoerte die ik afschreef als hormonale opvlieger en verliet de stand.
Lees verder onder de advertentie
Eén aankoop
Zo ging het eigenlijk heel de dag. Ik kreeg demonstraties van allerlei hele complexe en vooral hele dure producten, die allemaal heel BELANGRIJK waren voor de VEILIGHEID. Om onze financiële ondergang te voorkomen spraken mijn vriend en ik af dat we aan het einde van de dag tot één aankoop mochten overgaan. Zo konden we de hele dag wikken en wegen welk product ons het BELANGRIJKST leek voor de VEILIGHEID en daarom mee naar huis moest.
Lees verder onder de advertentie
De elektrische kruik
Het werd een kruik. Niet zomaar een kruik. Een elektrische kruik waarbij je niet in de weer hoeft met kokend water. Je hoefde er helemaal geen water in te doen, beloofde de ernstig kijkende vrouw achter deze stand. De kruik moest slechts acht minuutjes opladen om warm te worden. “Minder brandgevaar”, liet de vrouw weten, en daarmee was het besluit genomen. Denken aan onze ongeboren baby en iets in de categorie ‘brandgevaar’ konden we mentaal niet aan. We konden slechts braaf knikken en meer dan €50 afrekenen.
Lees verder onder de advertentie
Afgekeurd
Toen we de kruik in onze kraamweek trots aan onze kraamhulp lieten zien, keek ze ernstig. Niet omdat ze inzag hoe BELANGRIJK deze kruik was voor de VEILIGHEID, maar uit afkeuring. “Wij werken niet met elektrische kruiken”, zei ze. Mijn vriend werd direct op pad gestuurd om een normale kruik te kopen, van slechts een paar euro. De kruik eindigde onder in de kast. Naast dat eerste rompertje. Dat had ik namelijk in maat 74 gekocht. Ik had geen flauw benul.
Lees verder onder de advertentie
Tara (30) is moeder van dochtertje Rosie (1). Haar boek ‘Blender zonder deksel: eerlijke verhalen over het ouderschap’ is nu te pre-orderen via Uitgeverijseptember.nl.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).