Bewezen: kinderen zijn 800% vervelender als hun moeder in de buurt is

05.10.2023 19:16
Tessa

Heb je het gevoel dat zodra jij als moeder in de buurt bent, je kinderen ontzettend lastig zijn? Dat kan kloppen.

Want uit onderzoek blijkt dat kinderen maar liefst 800% vervelender zijn als ze in de omgeving zijn van hun eigen moeder.

Ik herken het bij mijn tweeling. In de klas zijn het brave puppy’s. Met grote ogen kijken ze naar De Juf. Alles wat De Juf zegt, is magisch. Natuurlijk ruimen ze op. Ze luisteren als zoete koek. Thuis? ‘NEE MAMA’. Of een tong die wordt uitgestoken. Super.

In een onderzoek werd gekeken naar hoe kinderen reageren op instructies als hun moeder niet versus wel in dezelfde ruimte is. Je raadt het al: ze luisteren veel minder goed als hun moeder er wél is. Tot wel 800% zijn kinderen vervelender als mama er is. Als mama er niet is, gedragen ze zich duidelijk beter.

Het verschilt wel per leeftijd, blijkt. Bij kinderen ouder dan tien jaar loopt het percentage ‘extra vervelend’ zonder mama in de buurt op tot 800%. Bij kinderen jonger dan tien jaar is zelfs sprake van een verdubbeling: 1600% vervelender.

Ach ja, het is wat het is. Ze zeggen niet voor niets: vreemde ogen dwingen. Dus voel je vooral niet schuldig als je ze eens bij de oppas laat. Naar jou luisteren ze immers toch niet.

Lees dit en veel meer leuke, grappige feitjes gebaseerd op écht onderzoek in het nieuwste moederboek, een must-have voor iedere mama. Happy Mom is nu te koop!

Tessa is moeder van tweeling Bodi en Daaf en baby Sem. Ze heeft net haar eerste boek geschreven, Happy Mom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tessa Heinhuis (@tessaheinhuis)