leerlingen-vs-lied-staartdelen

Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen: rekenen blijft voor veel kinderen een pittige klus. Toch hebben Amerikaanse leerlingen uit onderstaande video een ongelooflijk handige manier gevonden om staartdelingen te leren.

Door een zelfgemaakt liedje dat je maar moeilijk uit je hoofd krijgt, onthouden ze in no time de verschillende stappen.
 

Miljoenen views

Juf Nadine Ebri filmde de vrolijke bedoeling in haar klas en plaatste het filmpje vervolgens op Facebook: "Ik heb altijd gehoord dat leerkrachten de les in staartdeling vreesden. Nou, nu niet meer." Ebri hoopt dat andere leraren door de video ook op een leukere manier les gaan geven. En die kans is groot, want de beelden zijn al miljoenen keren bekeken.

Ook deze week geeft Saar Koningsberger ons weer een kijkje in haar (gezins)leven. Zo traint ze voor een nieuw programma, kookt ze met haar moeder én krijgt ze de slappe lach van dochter Scottie, die nieuwe geluidjes heeft uitgevonden.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Saar Koningsberger geeft toe: de kledingkast van Scottie barst bijna uit z'n voegen en toch blijft ze kopen voor haar dochter. 'Sinds ik haar heb, bestel ik zo veel. Ondanks dat ze er snel uitgroeit denk ik: 'Hebben, hebben, hebben!'.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >