leerlingen-vs-lied-staartdelen

Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen: rekenen blijft voor veel kinderen een pittige klus. Toch hebben Amerikaanse leerlingen uit onderstaande video een ongelooflijk handige manier gevonden om staartdelingen te leren.

Door een zelfgemaakt liedje dat je maar moeilijk uit je hoofd krijgt, onthouden ze in no time de verschillende stappen.
 

Miljoenen views

Juf Nadine Ebri filmde de vrolijke bedoeling in haar klas en plaatste het filmpje vervolgens op Facebook: "Ik heb altijd gehoord dat leerkrachten de les in staartdeling vreesden. Nou, nu niet meer." Ebri hoopt dat andere leraren door de video ook op een leukere manier les gaan geven. En die kans is groot, want de beelden zijn al miljoenen keren bekeken.

Saar Koningsberger stuurt haar dochter Scottie deze week voor het eerst naar de opvang. Spannend, dus propt ze haar eigen agenda helemaal vol. Ze is druk met de voorbereidingen voor haar nieuwe bedrijf, moet naar het ziekenhuis voor een controle en loopt te stoeien met de Maxi-Cosi. 
 


Saar heeft haar operatie achter de rug en voelt zich weer goed. Gelukkig maar, want ze moet deze week naar een bruiloft. Dochter Scottie gaat die avond voor het eerst bij oma logeren. En dat is voor Saar niet makkelijk.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >