In samenwerking met Kek Mama

Zó beleef je de mooiste familie-avonturen tijdens een rondreis in Noorwegen

07.02.2020 16:33

Ga je naar het Noorse fjordenlandschap met je gezin, dan weet je zeker dat het een avontuurlijke vakantie wordt. Van kanotochten tot familieraften en gletsjerhiken tot elandsafari: we zetten de leukste én avontuurlijkste hotspots voor je op een rij.

Puppy training

In de zomerperiode is het altijd een drukte van belang bij de huskyfarm net buiten Beitostølen. De pasgeboren puppy’s worden dan getraind om in de winter lekker voor de slee te rennen. Je helpt een middagje mee met het verzorgen van de dieren en maakt een wandeling met ze. Extra fijn: veel tijd om te knuffelen, te spelen en op de foto te gaan. Je sluit de middag af met een wildernis lunch bij het kampvuur.

Familie kanotocht

Het Øyangenmeer ligt aan de rand van het nationaal park Jotunheimen. Vanaf het meer heb je een schitterend uitzicht over de bergen. Stap in de kano en ervaar hoe eenvoudig het is om te peddelen. De tocht is geschikt voor gezinnen met kinderen, ook als het jullie eerste keer in een kano is. Oh en vergeet je zwemkleding niet, zodat je ook kan zwemmen in het heerlijke meer.

Leer vliegen in Voss Vind

Al eens gevlogen? In Voss is het mogelijk om in een soort windtunnel enkele minuten vrij te bewegen in de lucht. Onder begeleiding van een gids kunnen jij en je kinderen tot wel twee meter hoog vliegen. De windtunnel in Voss is de enige in heel Scandinavië. Zijn jullie uitgevlogen, blijf vooral even kijken naar de stunts van de instructeurs, die de meest wonderlijke vliegbewegingen kunnen maken.

Photo credit: Andreas Roksvåg

Familieraften over de Vosso rivier

Laat je adrenalinepeil stijgen tijdens het wildwater raften in Voss. Je kunt kiezen uit twee verschillende tochten. Een spectaculaire tocht gaat over de Stranda rivier, is zeven tot acht km lang en heeft diverse stroomversnellingen. Speciaal voor families met kinderen is er het familie raften over de Vosso rivier.

Gletsjerhiken speciaal voor families

Zijn jullie sportief en niet vies van een stevige wandeling, dan is een gletsjerwandeling een mooie uitdaging. Met de benodigde uitrusting loop je met een gids op de Nigardsbreen in het Nationaal Park Jostedalsbreen. Een geweldige ervaring geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Op elandsafari

Zodra het gaat schemeren worden de elanden actief en samen met de gids kun je naar ze op zoek. Vaak zijn ze te zien aan de rand van het bos. Goed kijken dus.

Outdoor avontuur

Ervaar een avontuurlijke dagtocht bij Vrådal. Samen met een gids vaar je in een bootje het Nissermeer op. Je hoort verhalen over de omgeving en hoe de Noren in de natuur verblijven. En misschien vang je onderweg nog een vis je voor tijdens de lunch.

Ga duurzaam op reis met Buro Scanbrit

Makkelijk: bij Buro Scanbrit, de vakantiespecialist naar Noordwest-Europa, hebben ze complete rondreizen naar het fjordengebied. Hierbij zijn de overtocht of vlucht en accommodatie al  inbegrepen. Ook hebben ze speciale Summer Adventures samengesteld voor avontuurlijke families. Wil je liever zelf je reis door Scandinavië samenstellen? Ook daar kunnen ze bij helpen.

Met Buro Scanbrit reis je CO2 neutraal. Zij compenseren de CO2-uitstoot van het vervoer, het verblijf en de excursies van de reis. Zo geniet je nu en in de toekomst van de groene bestemmingen.