In samenwerking met Kek Mama

Zó avontuurlijk is een vakantie met het hele gezin naar Groot-Brittannië

31.01.2020 12:34

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie met je kinderen bóórdevol natuur en spannende verhalen? Ontdek plaatsen waar koning Arthur en Harry Potter ‘echt’ geleefd hebben, bouw strandkastelen en bezoek kastelen waar je kind tot heuse ridder geslagen wordt: Groot-Brittannië is avontuur voor het hele gezin.

Engeland: het land van Harry Potter

Of je nu op zoek bent naar een relaxte strandvakantie, een vakantiepark met animatie voor de kinderen of leuke attracties, in Engeland kan het allemaal. Zo kun je in Swanage een ritje met de stoomtrein maken door de heuvels naar Corfe Castle. En mogen de kinderen zich verkleden als ridder in een echt kasteel zoals Leeds Castle. Ook de filmlocaties uit Harry Potter zijn natuurlijk geweldig leuk om te bezoeken.

 

Naar de kust

De vele Engelse stranden en badplaatsen zijn een bezoek waard. Heerlijk om te spelen en te wandelen en daarna lunchen met ‘fish & chips’ op de pier.

Tip: ga langs de kust van Zuid-Engeland op fossielenjacht langs de Jurassic Coast. Of treed in de voetsporen van Michiel de Ruyter tijdens een bezoek aan Chatham Historic Dockyard. De ‘Charles’ rondreis van Buro Scanbrit heeft alles al voor je uitgestippeld en staat garant voor een heerlijke familiereis. Wel zo makkelijk.

 

Schotland: op zoek naar ‘Nessie’

Schotland is een heel kindvriendelijk en gastvrij land. Het is er niet alleen prachtig groen en rustig, maar er is ook veel te doen. Je kunt heerlijk wandelen in de ruige nationale parken terwijl jullie het monster van Loch Ness proberen te spotten. Tip: maak bij het spoorwegviaduct van Glenfinnan een ritje in de Harry Potter trein. Een bezoek aan Alnwick Castle mag niet worden overgeslagen. Dit kasteel werd gebruikt als Zweinstein in de Harry Potter film. Boek je de ‘Emily’ rondreis bij Buro Scanbrit, dan is de entree al inbegrepen.

 

Plezier in de meivakantie

Naast de zomervakantie is Groot-Brittannië ook een leuke bestemming voor een korte vakantie. Ga op kort avontuur met Harry Potter (of waan je een ridder), want met de ferry ben je er zo.

 

Voordelige familievakanties

De vakantieparken van Haven Holidays bieden een gezinsvakantie in Groot-Brittannië met veel activiteiten voor je kinderen, een entertainmentprogramma en diverse koffielounges, bars en eetgelegenheden. Er is altijd een zwembad of uitgebreid zwemparadijs aanwezig. Verder vind je op elk park een sportveld en speeltuin voor de kleintjes.

 

Een zomervakantie naar Groot-Brittannië voor het hele gezin boek je bij Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa.

 

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!