4x naar een kasteel in de kerstvakantie

30.11.2022 13:52
naar kasteel in kerstvakantie kinderen uitje kidsproof Beeld: Shutterstock en Muiderslot

Lopen over de ophaalbrug en klimmen in de kasteeltoren. In de kerstvakantie zijn deze prachtige winterkastelen een bezoekje waard volgens Kidsproof.nl.

Kastelen hebben iets magisch. Zeker als je bij een van deze historische locaties een kijkje neemt in de winter.

Lekker struinen

In Poederoijen leiden fonkelende lichtjes je rond Slot Loevestein. Met de struintochten begeven kinderen zich buiten de gebaande paden. Op zoek naar veren, stenen en schelpen. Of op pad met een sleutel om de vesting te ontdekken aan de hand van vele verhalen. Want wie 664 jaar oud is, heeft veel te vertellen.

slotloevestein.nl

Dagdromen

In de zalen met plafondschilderingen en kroonluchters komen de dromen van jouw kleine prinses of ridder uit. Met speurtochten en spelletjes dwalen ze door de authentieke kamers van Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg. Hier raakt iedereen gegarandeerd betoverd door de winter.

kasteelhoensbroek.nl

Lees ook – 11x de leukste kastelen om met je kinderen te bezoeken >

Winterfair

Alsof je je in een sprookje bevindt, zo voelt het 3 en 4 december tijdens de WinterFair op Kasteel Rosendael. De kraampjes met kleding, warme dranken en heerlijk eten voelen als een warm bad tijdens de koude dagen. Ook buiten de WinterFair is dit kasteel zeker een bezoekje waard.

glk.nl/activiteiten/kasteelactiviteit/winter-op-rosendael

Tot slot

Overwinteren in het Muiderslot in Muiden klinkt ijskoud. Geen zorgen, het winterprogramma warmt jullie wel op! Neem plaats rond het haardvuur en luister naar winterse verhalen of speel ouderwetse spelletjes met de familie. Het Winterkasteel is ook open op alle feestdagen, voor wie nog een bijzonder plekje zoekt voor de familiebijeenkomst.

muiderslot.nl

kastelen winter kerstvakantie Muiderslot

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.