Waan je op wereldreis bij deze leerzame uitjes in Nederland

28.07.2022 12:46
uitjes wereldreis leren over de wereld Beeld: Unsplash

Je hoeft niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Met deze uitjes kun je lekker wegdromen over een echte wereldreis. Kidsproof.nl zocht de leukste zomeruitjes voor je uit.

Tromgeroffel

Al ben je ver weg van de Afrikaanse natuur, in een groene oase met Afrikaanse woonerven waan je je écht op een ander continent. In het Afrika Museum bij Nijmegen zijn diverse kinderprogramma’s, zoals de kijktour. Bekijk kunst en bijzondere voorwerpen uit dit werelddeel op een heel andere manier.

afrikamuseum.nl

Lees ook – 16x populaire musea in Nederland voor kinderen >

Vogelvlucht

In de volières van Taman Indonesia Zoo in Kallenkote vliegen de prachtigste tropische vogels. Zo leer je niet alleen Indonesische dieren kennen, maar krijg je ook in vogelvlucht een beeld van de Indonesische cultuur. Heerlijk eten, spannende maskers, de mooiste kleding en sierlijke dansen. En dat allemaal in een dierenpark.

taman-indonesia.nl

Eén planeet

Bij One Planet in Den Haag ontdek je hoe prachtig onze aarde is. Bekijk de grootbeeldfilms en ontdek welke oplossingen er zijn om onze planeet te beschermen. Benieuwd welk type wereldburger je bent? Test het met games in het interactieve gedeelte. Er is zoveel te doen in One Planet, een fusie van de Haagse iconen Museon en Omniversum.

oneplanet.nl

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor kinderactiviteiten, vind je nog veel meer uitjes voor deze zomermaanden.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.