In samenwerking met Kek Mama

Vijf tips voor een toffe gezinsvakantie in Bretagne

02.11.2020 09:02
©Morbihan Tourisme ©Morbihan Tourisme

Reizen is wellicht nog niet aan de orde, maar dromen mag zéker voor als het weer kan. Duik alvast lekker weg in deze fijne tips voor een geweldige gezinsvakantie in bruisend Bretagne.

1. Snuif de frisse (zee)lucht op

In Bretagne ga je naar buiten. Spring op de fiets en geniet van de omgeving. Ga bijvoorbeeld in het zuiden langs de sluizen van het kanaal van Nantes naar Brest en uitwaaien langs de mooie baai van Quiberon. Liever het water op? Stap dan in een kajak, aan boord van een rondvaartboot of een traditioneel zeilschip en bewonder de eilanden in de Golf van Morbihan. Dit gebied kun je trouwens ook heel goed te voet ontdekken over de GR®34, een kustpad dat tot de favoriete wandelpaden van de Fransen behoort.

 

2. Ontdek de mooiste stranden

Je vindt er ongerepte rotskusten, maar ook baaien met wit zand en blauwgroen water. Een deel van zuidelijk Bretagne is niet voor niets omgedoopt tot de ‘Bretonse Riviera’. Die is met 26 kilometer aan fijne zandstranden en een kustlijn vol prachtige, intieme baaien, een waar paradijs voor jou en je kinderen. Mis hier ook zeker de Archipel van Glénan niet, waar je je op een tropisch eiland waant. 

3. Duik samen magische kastelen in

Het erfgoed in Bretagne is ook voor kinderen fantastisch om te verkennen. Waan je met je kinderen een ridder of prinses in een van de zes Bretonse kastelen, zoals het kasteel van Suscinio op het schiereiland Rhuys, vanwaar je een te gek uitzicht hebt over de Golf van Morbihan In de Middeleeuwse stad Vannes vol vakwerkhuizen lijk je even terug in de tijd te stappen. Fan van mythen en legenden? Bezoek dan de mysterieuze megalieten van Carnac en laat je meeslepen door de verhalen die er over de ronde doen. In het bos van Brocéliande komt de sprookjesachtige wereld van Koning Arthur en Merlijn de tovenaar tot leven.

4. Smikkel van Bretonse lekkernijen

Lekkerbekken kunnen hun geluk op met de boterkoek Kouign Amann, de gezouten karamel en natuurlijk de bekende Bretonse crêpes. Die kun je trouwens zelf leren maken in Bénodet tijdens de Ateliers Crêpes van Véro . Hou je van zeevruchten? Je eet de meeste verse oesters direct bij de producent met uitzicht over de Golf van Morbihan.

5. Duurzaam en bewust op reis

Wel op vakantie, maar ook rekening houden met de natuur en het milieu? Ga dan eens logeren op een boerderij. Bij de boeren die aangesloten zijn bij Accueil Paysan en Bienvenue à la Ferme ben je welkom. Eten doe je samen aan de grote tafel en na een rustige nacht is er ’s ochtends een stevig, huisgemaakt ontbijt met producten van de boerderij. Ook voor je kinderen is het super leerzaam. Het delen van kennis en het contact met de dieren is een mooie vorm van mooi duurzaam toerisme.