In samenwerking met Kek Mama

Vakantietip: écht te gek wandelen met je kind in het Salzburger Saalachtal

05.07.2022 15:55

Van spannende belevingsroutes in het dal tot en met de eerste tocht naar de top: een actieve vakantie in het Salzburger Saalachtal in Oostenrijk is geweldig. Met deze tips maak je er ook voor je kind een feestje van.

Speel en zwem onderweg


@Salzburger Saalachtal Tourismus

Voor jou wellicht even een uitdaging om je kind aan de wandel en beweging te krijgen en in de gezonde buitenlucht te motiveren. Gelukkig kan dat best op veel leuke manieren. De toffe beleving ‘Wandelen met kinderen’ staat in het Salzburger Saalachtal dan ook centraal. Jouw kleinere wandelaars vinden hier verschillende spannende belevingsroutes, zoals de twee kilometer lange ‘Steinzeit-Erlebnisweg’ in het natuurlijke plons- en zwemgebied Vorderkaser. De zes speelhaltes waar je kind lekker uitraast, klimt en klautert, en natuurlijke zwemvijvers zorgen onderweg voor veel plezier.

Nog meer avontuur

@Salzburger Saalachtal Tourismus

Meer gemotiveerde wandelaars maken een tussenstop op een van de almen. Op deze bergweides zijn vaak hutten te vinden om even uit te rusten en van lokaal lekkers te genieten. Echte uitblinkers beginnen daar aan hun eerste tocht naar top. Wedstrijdje?

Uit de pas

De wandelpas zorgt daarbij voor extra motivatie: je kind kan daarmee lekker punten verzamelen voor de verschillende bestemmingen en een echte wandelspeld verdienen. Als je het rustiger aan wilt doen of wanneer je kind nog in de buggy zit, dan zijn de kinderwagen- wandeltochten een aanrader. Weet je zeker dat alles op rolletjes loopt.

Lekker stoer

Ook ruig en ongerept water staat in het toffe Salzburger Saalachtal op de agenda. In bijna geen enkele andere regio kun je op zoveel plekken in het verkwikkende water duiken. Ook tijdens de wandeltochten door de geweldige bergkloven en op de fijne almen kun je bij de natuurlijke badplekken in de regio genieten van heerlijk kristalhelder water. Tip: pak de kabelbaan naar ‘Almenwelt Lofer’ en wandel via de ‘Wasserfallweg’ naar beneden.

Eropaf


@Salzburger Saalachtal Tourismus

Meer weten over deze toffe wandelplek? Hier vind je ​​alle tips en handigheidjes om het wandelen voor je kind nog leuker te maken. En als je nu een fijn zomerarrangement boekt, overnachten je kinderen tijdens de Alm-zomervakantie ook nog eens lekker gratis.