Bij déze uitjes kijkt je baby zijn ogen uit (en heb jij het ook naar je zin)

01.11.2023 13:06
Baby-uitjes Bij déze uitjes kijkt je baby zijn ogen uit (en heb jij het ook naar je zin)

Een baby doe je nog geen plezier met een indoor speelparadijs of een dagje Efteling. Die dagen komen er nog in overvloed, maak je geen zorgen! In de tussentijd maak je je baby wél blij met deze uitjes en -niet geheel onbelangrijk- jezelf ook!

Kom je zelf niet verder dan babyzwemmen of een boswandeling? Inspiratie is nabij!

De kerstafdeling van het tuincentrum

Het duurt nog wel een krappe twee maanden tot kerst, maar dat weerhoudt tuincentra er niet van om de deuren van hun kerstafdelingen al te openen. Heerlijk om lekker door al die kerstspulletjes te snuffelen, maar voor je baby is het ook een groot feest. Al dat gefonkel en getwinkel van de lichtjes: hij kijkt z’n ogen uit naar al dat moois. Vaak creëren tuincentra ook een knus en kerstig fotohoekje. Plant je baby zo, hop, voor een kerstboom of bij een kerstman op schoot en je hebt dé ultieme kerstfoto voor in zijn plakboek. Geloof ons: dat wil je!

SEA LIFE Scheveningen

Je baby een hele dag op sleeptouw nemen, vind je misschien nog een toestand. Snappen we goed, er komt namelijk een boel bij kijken. Eten, slapen, verschonen en alle spullen die hiervoor nodig zijn: het lijkt wel een militaire operatie. Een hele dag naar een dierentuin, daar heb je misschien helemaal nog geen zin in. Wel een aanrader: een dagje naar SEA LIFE in Scheveningen. Kost je geen hele dag, maar je baby kan wel een uurtje naar vissen kijken. We beloven je: dat vindt-ie machtig mooi! Felgekleurde vissen, de schittering van het water… En voor een eventuele oudere broer of zus is het natuurlijk minstens net zo leuk!

Lees ook Dít zijn de leukste uitjes met planten en dieren >

Naar het museum

Bij musea denk je misschien aan stille plekken met kwetsbare kunstwerken: niet bepaald een plek voor kinderen. Toch telt ons land tal van musea die juist wél geschikt zijn voor onze koters. En ja, zelfs voor baby’s. Sterker nog: het is hartstikke goed voor de ontwikkeling van je baby om een museum te bezoeken. Door naar verschillende kleuren en vormen te kijken, worden de hersenen geprikkeld. En voor moeders met een voorliefde voor kunst is het natuurlijk ook geen straf! Musea op ons lijstje? Het Nijntje Museum in Utrecht en het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Baby in de draagzak en gaan!

Babybioscoop

Naar de bioscoop gaan onmogelijk nu je een baby hebt? Think again! Sommige bioscopen -bijvoorbeeld die van VueCinemas- hebben speciale babyvoorstellingen. Ideaal hieraan is dat het geluid zachter staat, de lichten gedimd zijn, er speciale plekken voor kinderwagens zijn én je in en uit mag lopen wanneer je wil. Ook zijn er voorzieningen om flesjes te verwarmen en je baby te verschonen. Oudere broertjes en zusjes mogen ook mee! Kun jij stiekem even je ogen sluiten. Grapje natuurlijk! (Of niet…)

Het mamacafé

Zijn jouw kinderloze vriendinnen of collega’s het helemaal zat dat je het áltijd over je baby hebt? Behalve dat we dat erg flauw van ze vinden, hebben we ook een tip voor je! Ga naar een mamacafé. Deze zijn door heel het land te vinden. Google maar eens op ‘mamacafé’ en jouw woonplek. Heerlijk kletsen (en vooruit: klagen) over het moederschap met mommy’s uit jouw buurt en natuurlijk gaat je baby gezellig met je mee. Er zijn vaak allerlei leuke speeltjes en boekjes aanwezig voor je kind, maar de kans is groot dat hij de andere baby’s het meest interessant vindt!

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >