7x de leukste plekken om te waterfietsen met kinderen

15.08.2022 13:20
waterfietsen met kinderen Beeld: Shutterstock

Samen de benen in beweging zetten, uitkijken over het water en soms ter verkoeling een duik nemen. Yep, dit zijn de leukste plekken om te gaan waterfietsen met je kinderen.

1. Knus (Delft)

‘Knus heet Knus omdat Knus knus is’, aldus de site van dit fijne eethuis (een voormalig boothuis) aan het water en midden in de natuur, mét een bijzonder lekkere menukaart. En jawel, je kunt er ook een waterfiets huren om er de plas mee op te gaan. Deze huur je altijd voor minstens een uur. Moe van het trappen? Er is ook een speeltuin met doolhof waar de kids zich kunnen vermaken terwijl jullie uitpuffen op het terras.

2. Vlietzicht (Schipluiden)

Natuurgebied De Vlietlanden is adembenemend mooi, en dat is het al helemaal als je dit natuurschoon verkent vanaf het water. Bij restaurant Vlietzicht huur je aan de bar een waterfiets die plaats biedt aan vier personen – perfect dus voor gezinnen. Trappen maar!

3. Stromma (Utrecht)

Zwaaien naar flanerende mensen op de kant, mooie grachtenpanden bewonderen en de terrasjes aan de werf voorbij varen: als je een waterfiets huurt om de binnenstad van Utrecht met de kinderen te verkennen, dan kijken ze hun ogen uit. Gaat het een beetje regenen – niets zo veranderlijk als het Hollandse weer – dan wordt er een huifje op de waterfiets gezet.

Lees ook:
11x leuke uitjes met water >

4. Vadesto (Hattem)

Als jullie heel stil zijn tijdens het waterfietsen en goed uitkijken over het rustige water, dan kunnen jullie veel watervogels ontdekken – en met een beetje geluk spotten jullie zelfs een bever. Kies voor een korte tocht of een langere waarbij je onderweg gaat picknicken. Hier is zelfs de ‘Grootste waterfiets ter wereld’ met 36 echte fietsen erop. Er is ook een tienpersoons waterligfiets met tien ligfietsen voor grote gezinnen.

5. Strandpaviljoen Dushi (Plasmolen)

Je krijgt een instant vakantiegevoel zodra je voet zet bij strandtent Dushi aan de Mookerplas. Er is strand en water, net als ligbedjes en palmbomen. Kortom, alle ingredienten om lekker te chillen. Zijn jullie toch in een actieve bui, dan huur je een waterfiets. Je kunt kiezen tussen een zwaan-model of een auto. Of nou ja, de kinderen mogen uiteraard kiezen.

6. Natuurpark De Leemputten (Groenloo)

Hier is waterfietsen door het bijna vijf hectare grote water één grote belevenis. Spot de enorme vissen onder je waterfiets, ga op zoek naar ijsvogeltjes in de lucht of fiets langs broedende zwanen. En wie weet zie je op een drijvende boomstam zelfs een schildpad zonnen.

7.Watersportcentrum Sloterplas (Amsterdam)

De perfecte plek om je waterfiets te huren, want pal tegenover Watersportcentrum Sloterplas vind je het Sloterstrand. Hier kun je s’ zomers een frisse duik nemen, heerlijk picknicken op de picknickbanken of een balletje slaan over het volleybalnet. Fijne bijkomstigheid: er zijn toiletten op het strand aanwezig.

 

Meer tips voor leuke uitjes?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >