Tilburg met kinderen: dit zijn de leukste uitjes

07.01.2019 13:59
tilburg met kinderen leukste uitjes Beeld: Shutterstock

Van de muziekbus tot de vreemdste dierentuin van Nederland: in Tilburg kun je je met kinderen prima een dag vermaken. Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rij.

Natuurmuseum Brabant

Het Natuurmuseum Brabant is een leuk uitje voor het hele gezin. Hier leer je alles over bijvoorbeeld de IJstijd, maar je kunt er ook je kennis testen over wolven en het skelet van een potvis bewonderen. Kinderen kunnen er verschillende activiteiten doen, zoals mammoetjagen en vuur maken. Ook op de menukaart van het café is gedacht aan kinderen. Het Natuurmuseum Brabant is dan ook niet voor niets al vijf jaar op rij uitgeroepen tot leukste kidsmuseum van Noord-Brabant.

Extra fijn: het ligt pal tegenover het Centraal Station van Tilburg. Ook nog eens een heel kindvriendelijk uitje met de trein dus.

 

Openluchtzwembad

Het buitenzwembad Stappegoor is ideaal voor een warme, zomerse dag. Er zijn verschillende glijbanen, een wildwaterbaan en een fijne ligweide met verschillende speeltoestellen. Is het een dagje minder weer en wil je toch zwemmen, dan kan dat natuurlijk ook binnen in het 25-meterbad.  

 

Het Ontdekstation

Vlakbij het station van Tilburg vind je het Ontdektstation013. Vroeger werden in deze hal onderdelen voor treinen gemaakt, nu worden er workshops gegeven voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Zo kun je je eigen film, kunst en limonade maken, en zelfs vliegen met een drone.

 

Lees ook:
Dagje Amsterdam met je kind? Zo bereid je je voor >

 

Dierenpark

Het ‘vreemdste dierenpark van Nederland’: zo noemt Dierenpark De Oliemeulen zich. Ergens wel logisch, want waar anders kun je loslopende stinkdiertjes of vliegende hondjes tegenkomen? De Oliemeulen is één van de leuke, onbekende dierentuinen in ons land. Naast alle dieren is er een fijn restaurant met terras en een grote speeltuin.
Elke dag geven verzorgers er uitleg over de dieren. Bezoekers krijgen daarbij de kans om zelf ook een wurgslang of vogelspin even aan te raken.

 

Tilburgse Kermis

Hét jaarlijkse evenement waar Tilburg bekend om staat, is natuurlijk de kermis. Dit jaar wordt hij gehouden van 19 tot en met 28 juli. Van een draaimolen, mega slide tot aan een familieachtbaan: reken maar dat je je hier een paar uur kunt vermaken.

 

De Elektruck

Houd je kind van muziek? Dan moet je een bezoek brengen aan deze stoere stadsbus die van binnen is omgebouwd tot een digitale muziekwerkplaats. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen in de Elektruck leren remixen, hun eigen ringtone maken of een beat of rap opnemen. Naderhand kun je het eindresultaat als mp3 downloaden op de site.

 

Boulderen

Hoe? Jawel, ‘boulderen’ bestaat echt. Het is een soort puzzelen met je lichaam. Je klimt via korte routes omhoog op een wand van vier meter. Elke keer sta je voor nieuwe uitdagingen, want er zijn verschillende moeilijkheidsgraden. In boulderhal Block013, één van de vele klimhallen van ons land, kan je kind zelf een poging wagen of een les volgen.

 

Indoor speelparadijs

Karten, lasergamen of poolen met je voeten? Of liever een potje botsauto-voetbal spelen? Bij De Voltage heb je keuze uit maar liefst 50 verschillende activiteiten onder één dak. Voor kinderen zijn er speciale kinder-escaperooms en de allerkleinsten kunnen zich uitleven in het speelparadijs met een draaimolen, klimmuur en nog veel meer.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >