Tijd voor wintersport in eigen land: met deze uitjes hoef je niet ver te reizen

25.11.2021 05:42
wintersport in nederland uitjes kidsproof Beeld: Getty Images

Wie heeft de Alpen nog nodig als je ook kan wintersporten in Nieuwegein of Twente. Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Gooise piste

Een uitgebreid skigebied in hartje Gooi? Ja echt! Bij SkiClub Wolfskamer in Huizen roetsj je alleen van groene bergen in plaats van witte. En de ski-jas mag ook gewoon aan. Want de groene kunstbaan ligt lekker in de buitenlucht. Skilessen volgen kan hier vanaf 4 jaar. Voor snowboarden moeten kinderen 8 jaar zijn.

wolfskamer.nl
 

Dag skilift

Vind je een skilift ook zonde van je tijd? Goed nieuws. Bij Snowlimits in Groningen is de piste eindeloos. Hier ski je namelijk op een rollende indoor piste. Ideaal voor onvermoeibare wintersporters én voor beginners die de kneepjes van het vak willen leren. Wedden dat je kinderen na een paar lessen de sterren van de hemel skiën.

snowlimits.nl
 

Skifanaten

Je kan niet vroeg genoeg beginnen. Vanaf 3,5 jaar staan kinderen in Nieuwegein al op de lange latten. Bij Skipiste Nieuwegein is er bijna het hele jaar door ski- en snowboardles voor kinderen. En de piste ligt ook nog eens prachtig aan de Nedereindse plas. Tip: ga ook eens tuben van de piste.

skipistenieuwegein.nl/skischool
 

Lees ook
15x de mooiste bossen om te wandelen >

 

Winters sfeertje

Bij Skicentrum De Wijchense Berg hangt een fijn wintersportsfeertje. Met uitzicht op de bosrijke omgeving – en een knus chalet onderaan de berg – voelt het bijna alsof je in het buitenland bent. Zelf oefenen met je kinderen of juist lessen volgen? Het kan hier allebei.

wychenseberg.nl
 

Op rolletjes

Perfectioneer je bochten en train je conditie. Op de rolpiste van Snowise Sports in Deurningen heb je het wintersporten zo onder de knie. Kleine skiërs mogen al een poging doen vanaf 3 jaar. Ook handig: de rolpiste is binnen. Wel zo lekker als het buiten koud en guur is.

snowisesports.nl

 

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.