Nederland heeft alles: 9 tips van Nicolette en Bas voor een leuke vakantie

12.10.2021 09:42
Nicolette Bas reisverhaal Nederland vakantietips Beeld: instagram – @nicolettevandam1 en @bassmit

Wat is er eigenlijk allemaal te doen in Nederland? Nicolette en Bas vroegen het zich af op instagram toen een buitenlandse vakantie even geen optie was. Ze pikten de leukste plekken eruit en maakten er een boek over.

“Als we iets buiten onze woonplaats in Nederland wilden gaan doen, dan was het vaak richting een andere stad, om daar dan ergens even wat lekkers te eten. Of naar het strand, waar we altijd wel wat vaste plekjes hebben. Maar echt eropuit, of op vakantie, dat deden we eigenlijk alleen in het buitenland. Dus toen we vanwege de pandemie noodgedwongen in Nederland moesten blijven, hebben we ons land eigenlijk pas echt goed ontdekt. Aan de hand van de tips die volgers ons op instagram gaven, doken we het land in. In elke provincie bleven we gemiddeld twee dagen. Het voelde soms alsof we acht vakanties in een week hadden, zo veel dingen hebben we gezien en gedaan. Maar daardoor hebben we wel de Hollandse natuur helemaal ontdekt, zijn we wandelverslaafd geworden en weten we hoe mooi de Nederlandse steden vanaf het water zijn.”

 

Doen

Zelf plukken
We wonen zelf in Amsterdam, maar we wisten niet dat je hier vlakbij prachtige fruittuinen hebt waar je zelf je appels mag plukken. Er zit een supermarkt bij, waar je je in het buitenland waant.
fruittuinvanwest.nl
 

Bevers spotten
De Biesbosch is de perfecte plek om te kanoën. Ga zo vroeg mogelijk, dan zie je bevers bij de kronkelende kreekjes.
np-debiesbosch.nl
 

Op safari
Iedereen kent de Veluwe, maar we hadden nooit verwacht dat het zo gaaf zou zijn om wild te spotten met boswachter Hendrik-Jan. Die spanning of je iets tegenkomt, dat is zo te gek. We hoopten een wild zwijn te zien en dat is gebeurd; Bas zag hem zo wegschieten.
bezoekerscentrumnunspeet.nl
 

Lees ook
Dit zijn de leukste vakantiehuisjes in Nederland voor kinderen >

 

Zien

Ontdekking
In Flevoland vind je Horsterwold, een prachtig wandelgebied. De rust, de natuur, alles is er mooi. En bijna niemand kent het.
visitflevoland.nl, zoek op Horsterwold
 

Kaasparadijs
Werkelijk alles over kaas zie en leer je bij de Cheese Experience in Gouda. Je kunt er ook virtueel koeien melken.
goudacheese-experience.com
 

Oesters plukken
Het oesters rapen deden we met de Oesterij in Yerseke. Met een boot ga je het water op, waarna je zelf de oesters mag plukken.
oesterij.nl

 

Eten

Sparen
Als horecafamilie houden we ervan om de leukste en lekkerste eetplekjes te zoeken. Een van onze favorieten is de Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle. Een cadeau aan jezelf als je daarvoor spaart.
librije.com
 

Betuwse wijn
Wijngaard De Kruithof in Ophemert is onderdeel van de Betuwe Grand Cru, de wijngaarden van die streek. Je kan er heel leuk lunchen of een High White Winearrangement boeken.
wijngaarddekruithof.nl

Zusjes
Door het hele land vind je de tapasrestaurants van ’t Zusje. Zoals in Utrecht aan de grachten beneden of in Gouda, midden op het plein bij het stadhuis. Er is een vaste menuprijs en het is ook te gek voor de kinderen.
zusje.nl

 

Meer weten over Nederland heeft Alles? Kijk op instagram @nederlandheeftalles. Het boek is te koop via bassmit.nl
 

Het hele reisverhaal staat in Kek Mama 12-2021

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.