Met kinderen op safari in Tanzania: Kirsten Schilder deelt haar beste tips

12.01.2021 10:02
vakantie kinderen safari Tanzania

Al heel lang stond het op het verlanglijstje van Kirsten (36): op safari met Nikki (9), Julian (7), Jackie (3) en man Nick. Best spannend, maar vooral onvergetelijk.

Doen

Alles Masai
Om de dorpen van de Masai te beschermen is een speciaal dorpje gebouwd voor toeristen. Zo krijg je een goed beeld van hoe zij leven en je mag alles vragen aan de Masai die er werken. Je kunt er ook mooie dingen kopen en er zelfs overnachten.
africaaminilife.com

Fenomenaal
Bezoek de (uitgedoofde) Ngorongoro-krater, daar leven ruim 30.000 dieren. Vanaf de rand heb je een fenomenaal uitzicht, maar je kunt ook op safari in de krater. Die duurde vier uur: zo veel was er te zien.
 

De lucht in
Je kunt de zon boven de Serengeti zien opkomen vanuit een luchtballon. Of bekijk zo’n ballonvaart in je open jeep; ook de moeite waard.
balloonsafaris.com

Slapen

Op het randje
Wij sliepen een nacht in een hotel op de kraterrand van de Ngorongoro. Met een verrekijker zie je de dieren lopen in de krater.
serenahotels.com/serenaserengeti
 

Chique tent
In Rhotia Valley Tented Lodge slaap je in mooie tenten op palen, op een heuvel. De oprichters zijn twee Nederlandse artsen die zich inzetten voor de lokale bevolking. Je kunt er heerlijk eten: alles wordt daar verbouwd, ze hebben zelfs een bakkerij waarmee ze ook een school en een weeshuis van brood voorzien.
rhotiavalley.com

Eten

Gezonde kost
We hebben nog nooit zo gezond gegeten als tijdens deze reis. Onze kinderen waren verslaafd aan watermeloensap. Maar ook de groenten en het fruit van de lokale markt waren heerlijk.

Overal dieren
Mount Meru Game Lodge is de plek waar wij de eerste week van onze reis verbleven. Je kan er heerlijk eten terwijl de zebra’s, buffels en struisvogels op steenworp afstand rondlopen.
mtmerugamelodge.co.tz
 

Kijk, een aap
Rondom restaurant Rivertrees in Arusha loopt een smal paadje parallel aan een watertje. Hier slingeren de apen boven je hoofd en onderweg kun je mooie schildpadden tegenkomen.
rivertrees.com/restaurant

Het hele reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.