In samenwerking met Kek Mama

Dé garantie voor onvergetelijke feestdagen: het magische Lotharingen (en ja, vooral met kinderen)

06.12.2022 14:25
lotharingen tijdens de feestdagen Fotocredit: Thuria ARTGE

Leuk hoor, die kerstmarkten in Londen of Berlijn, maar weet je wat pas echt een feest is voor je kind? Lotharingen. In deze Franse streek barst het vanaf midden november van de lichtjes, Sinterklaasoptochten, kerstmarkten en activiteiten voor jong en oud.

Kortom: je raakt niet uitgekeken. Bekijk dit lijstje maar.

Vier Sinterklaas in Nancy


Fotocredit: Pierre Defontaine

Vol verwachting voor de komst van de goedheiligman wordt er in het weekend van 3 en 4 december in Nancy groots uitgepakt. Denk: een grote optocht met praalwagens, fanfares, kleurrijke draaimolens, muzikanten en verschillende artiesten door de straten én snoepjes die door de lucht vliegen. De optocht eindigt in stijl op het schitterende Place Stanislas, ongetwijfeld een van de mooiste pleinen van Europa, dat de Fransen tot hun lievelingsmonument uitriepen.
Wanneer: 3 en 4 december 2022

Overnachtingstip: in het hart van Nancy, op 7 minuten lopen van het Place Stanislas, kun je heerlijk relaxen in het Best Western Plus Crystal, Hôtel en Spa****. Ook een feest voor je kind, want er is zelfs een verwarmd zwembad. Kortom: de perfecte plek om bij te komen van de gezellige, maar intensieve decembergekte.

Kijk je ogen uit in Saint-Mihiel


Fotocredit: Aleksandar Nakic

Kijk de hele maand december je ogen uit in dit lieflijke stadje, waar tientallen karakteristieke gebouwen op bijzondere wijze zijn verlicht. Deze spectaculaire route is gratis en voor iedereen toegankelijk. Wil je tussendoor opwarmen? Van vrijdag tot zondag kun je tussen 18:00 uur en 20:00 uur bij het centrale punt, atelier L’Esperluette terecht voor een drankje. En wie weet scoor je daar ook meteen een souvenirtje of kunstwerk.
Wanneer: heel december 2022

Blijven slapen? Dat kan in Gite d’Herbeauchamp (een bijzondere boerderij, omringd door hectaren bos en weiden en tien minuten van Saint-Mihiel) of Gite Isabel (zo’n twintig minuten van het kerstgedruis), waar je gegarandeerd tot rust komt door het indrukwekkende uitzicht.

Blaas een kerstbal in Meurthe-et-Moselle


Fotocredit: Pierre Defontaine

Ooit een eigen kerstbal geblazen? Van 11 november 2022 tot eind december kunnen jij en je kind in het Atelier du Cerfav in Vannes-le-Châtel jullie creativiteit kwijt. Het blazen duurt gemiddeld 20 minuten: precies lang genoeg om ook ongeduldige kleuters bij de les te houden. 48 uur na de workshop kunnen de ballen opgehaald worden, of je kunt ze laten opsturen. Zo hangen ze nog voor kerst bij jullie in de boom.
Wanneer: 11 november tot 31 december 2022

Vier Sinterklaas én kerst in Meuse


Fotocredit: Connaissance de la Meuse

Voordat Sinterklaas op 6 december lekkers en cadeaus uitdeelt, komt hij de laatste drie weekenden van november langs in het kasteel van Thillombois. Bekijk de versierde kamers, doe mee aan leuke workshops, laat je kind schminken en sluit af met een spetterende vuurwerkshow.
Wanneer: 19 november tot 4 december 2022

Nog niet genoeg van al dat fröbelen? Op de miniboerderij van Patch leren oudere kinderen  in een uur hoe je een natuurlijke kerstkrans kunt maken. De kleintjes gaan voor een sneeuwbol. Aan het eind van de workshop heb je gratis toegang tot de boerderij, waar je schapen, geiten, kalveren, konijnen, kippen, ganzen, varkens, pony’s en een ezel kunt spotten.
Wanneer: 20 november tot 18 december 2022

Voor meer waanzinnige activiteiten en fijne accommodaties in het sprookjesachtige Lotharingen: klik hier.