Ga je naar Noord-Thailand? Hier vind je de leukste tips voor Chiang Mai

01.04.2019 07:18
tips voor Chiang Mai

Thailand staat natuurlijk bekend om de schitterende zandstranden en droomeilanden, maar vergeet niet dat het land nog veel meer heeft te bieden. Zet bijvoorbeeld ook eens koers naar het uiterste noorden van Thailand, waar je de stad Chiang Mai zeker niet moet overslaan. 

Met dank aan Skyscanner: de leukste tips op een rij.

 

Chiang Mai centrum

Het centrum van Chiang Mai is een aaneenschakeling van fotogenieke straten met leuke eettentjes en boetiekhotels. Het is een aanrader om hier gewoon een middag rond te lopen en overal naar binnen te turen, want je zult je verbazen hoeveel goed verstopte tempels, plotselinge marktjes en bijzondere bezienswaardigheden je tegenkomt. Je kunt neerstrijken voor een bord pad thai of een lekker biertje, maar ook goed winkelen of jezelf trakteren op een massage.

 

Night Market

Chiang Mai is de stad van de night markets en zodra de zon onder gaat vullen de straten zich met verrijdbare eetstalletjes en marktkramen: ideaal om lekker en goedkoop te eten, maar je kunt er ook leuke souvenirs op de kop te tikken. Twee van de bekendste night markets in Chiang Mai zijn de Chiang Mai Night Bazaar en de Sunday Walking Street.

 

Wat Phra That Doi Suthep

Het stikt van de mooie tempels in Chiang Mai, want alleen in het centrum kun je er al tientallen vinden. Een van de mooiste tempels ligt echter een stukje buiten de stad: de Wat Phra That Doi Suthep is een boeddhistisch klooster en prachtig gelegen bovenop een berg. Het is een belangrijk bedevaartsoord, maar ook als ‘gewone’ toerist is het een aanrader om deze tempel te bezoeken.

 

Elephant Nature Park

Rondom Chiang Mai liggen verschillende olifantenparken, maar we willen je slechts ééntje aanraden. Het Elephant Nature Park is een van de weinige olifantenparken in Thailand waar op een verantwoorde manier met de dieren wordt omgesprongen. Hier staat responsible tourism hoog in het vaandel en mag je dan ook niet op een dier rijden. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >