Ga je met kinderen naar Sevilla? Dit mag je niet missen

30.07.2019 11:33
Sevilla met kinderen Beeld: Shutterstock

Van Moorse bouwkunst tot de fraaiste flamenco-optredens: in Sevilla hoef je je geen moment te vervelen. Wij leggen je uit wat de must-sees zijn als je met het hele gezin naar deze Spaanse stad gaat.

1. Koninklijk Paleis

Prima voor een ochtend of middag: struin door de zalen met prachtige Moorse bouwkunst, maak kiekjes van je kinderen bij de karakteristieke Andalusische tegels en bezoek de naastgelegen tuinen. Boek je tickets voor het Real Alcazar vooraf online, om lange wachttijden te voorkomen.

 

2.  Giralda klokkentoren

De kathedraal van Sevilla is niet zomaar een kerk: het is het grootste gotische bouwwerk van de wereld. Onderdeel ervan is de Giralda toren en die is een klim waard. Nou ja, klim: je gaat niet naar boven met een trap, maar via een hellende gang. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht op de stad.

 

3. Halve Maan plein

Bekijk een ansichtkaart van Sevilla en je ziet hét plein van de stad: het Plaza de España. Dit schitterende plein wordt door z’n vorm ook wel het Plein van de Halve Maan genoemd. Je vindt er bruggen, fonteinen, en de mooiste blauw-gele keramische tegels.

Wij zeggen: broodjes en drinken mee, strijk neer op één van de bankjes en geniet van het dagelijks leven op dit plein. Er rijden paarden met koetsen en als je geluk hebt, ben je getuige van een gratis flamenco-optreden.

 

Lees ook:

Dit zijn de mooiste stranden van Andalusië >

 

4. Flamenco

Een bezoek aan Sevilla is niet compleet zonder het bijwonen van een flamenco-show. Er worden elke avond optredens gegeven in barretjes. Ook voor kinderen leuk: het gaat om dans én muziek en de vrouwen hebben de fraaiste jurken aan. Ondertussen genieten jullie natuurlijk van de lekkerste tapas.

Veel optredens zijn 's avonds laat, maar er zijn er ook een aantal die speciaal voor toeristen rond zeven à acht uur beginnen. Onze tip: bezoek vooraf het museum van de flamenco.

 

5. Metropol Parasol

De hoe? We hebben het hier over een fraai staaltje architectuur. Dit bouwwerk van 26 meter hoog ziet er uit als houten parasols en wordt ook wel De Paddenstoelen genoemd, vanwege z’n vorm. Van onder ziet het er al bijzonder uit, maar neem ook de lift naar boven, voor een leuk uitzicht over de stad. Vooral ’s avonds is het daar mooi met de zonsondergang.

 

6. Waterpark Aquópolis

Bezoek je Sevilla in de zomer, dan kunnen de temperaturen oplopen tot ver boven de 35 graden. Voor verkoeling – en om je kinderen een groot plezier te doen – ga je een dagje naar Aquópolis. Dit enorme waterpark is geopend van juni tot oktober en je kunt er van verschillende glijbanen roetsjen, er is een wildwaterbaan en een heuse zipline.

 

Op zoek naar meer kindvriendelijke vakantiebestemmingen? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >