Fijne wandelroutes in Limburg  

30.03.2021 09:01
wandelroutes Limburg Beeld: Getty Images

Broodjes gesmeerd en de stevige schoenen uit de kast gehaald? Dan is het genieten geblazen bij één van deze kindvriendelijke wandelingen in de provincie Limburg.

Hoogste punt van Nederland

Wandel vanuit het dal in Vaals naar de Vaalserberg. Via het bos bereik je het Drielandenpunt en letterlijk de top van Nederland: 322,5 meter hoog. Beklim je de Boudewijntoren, dan sta je zelfs nóg een stukje hoger en kun je op heldere dagen de Dom van Keulen zien liggen.

De wandeling is 7 km lang en duurt ongeveer 2 uur.

Meer info vind je hier

 

Brunssumerheide

Hoe ver kun je springen als je een kikker zou zijn? En hoe zie je het verschil tussen een spar en een den? Deze en veel meer leuke weetjes leert je kind tijdens een fraaie gezinswandeling op de Brunsummerheide.
Vergeet ook vooral geen blik te werpen naar boven, want wie weet kom je wel enkele roofvogels tegen.

De route is 2,5 km lang en download je hier

 

Lees ook:
De mooiste strandwandelingen op een rij >

 

Groeve Route Sint-Pietersberg

Voor deze wandeling heb je stevig schoeisel én een beetje conditie nodig, want je overbrugt een hoogteverschil van zo’n 130 meter. Onderweg daal je de imposante kalksteengroeve bij de Sint-Pietersberg in en kun je door middel van filmpjes een geologische reis door de tijd maken.

Meer info over de wandeling van 7 km vind je hier

 

Mookerheide

Wandelen over de uitgestrekte heides van Limburg is altijd mooi, maar zeker in de zomer. Dan staat onder meer de Mookerheide in bloei en loop je door een schitterend paarsgekleurd landschap.

Halverwege de route kun je uitrusten op een bankje met mooi uitzicht op de Maas en het dorp Cuijk.

De routebeschrijving vind je hier

 

Lammetjesroute van OERRR – Sint-Pietersberg

Hoewel veel programma’s van de Lammetjesdagen door corona niet doorgaan, kun je wél leuke wandelingen langs de lammetjes maken. Deze route van 1,7 km bijvoorbeeld, vlakbij Maastricht.

Onderweg kan je kind leuke opdrachten doen over schapen en lammetjes en moeten jullie vragen beantwoorden: hoe vaak wordt een schaap per jaar geschoren?
Het antwoord op de puzzel kun je insturen en wie weet wint je kind een leuke prijs, zoals een schapenknuffel.

Meer info vind je hier

Bron: ANWB en Natuurmonumenten

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >