Even eropuit: dit zijn de leukste plaatsen om met een bootje te varen

19.07.2020 16:08
leukste plaatsen bootje varen Beeld: Shutterstock

De drukte kun je prima ontlopen door met een bootje het water op te gaan, als je het een beetje goed plant. Wel slim om van tevoren te reserveren.

Kidsproof.nl verzamelde deze toffe tips voor je.
 

Prachtig doolhof

Wat zijn ze mooi: de eindeloze waterwegen van de Loosdrechtse Plassen. Bij Ottenhome in Kortenhoef kun je kiezen uit verschillende boten om mee op pad te gaan: zeilboten, roeiboten, kano’s, SUP boards en motorsloepen.
Vanaf € 15, ottenhome.nl
 

Volg de bordjes

Boerderij de Boerinn in Kamerik is de start voor een aantal mooie kanoroutes door het Groene Hart. Met behulp van bordjes kun je de waterroutes volgen, zo weet je zeker dat je niet verdwaalt. In de brede Canadese kano’s vaar je ook nog eens lekker stabiel. De boerderij biedt nog veel meer leuks voor kinderen. Kijk op de website voor de mogelijkheden.
Vanaf € 9, deboerinn.nl
 

Zeelui gezocht

Alle kleine kapiteins opgelet: bij Sloep verhuur Vathorst in Amersfoort kun je een mooie boot huren om zelf te besturen (natuurlijk met hulp van papa of mama). Je vaart vanaf Vathorst door het groen richting Bunschoten­-Spakenburg. De sloepen zijn allemaal elektrisch en dus heerlijk stil.
Vanaf € 15 per uur, sloepverhuurvathorst.nl
 

Geruisloos

De bootjes van Greenjoy varen op elektriciteit en zijn dus fluisterstil. Zo kun je extra genieten van alles om je heen. Er zijn vestigingen op meerdere locaties; je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vaartocht door historisch Alkmaar, Haarlem, Leeuwarden en Utrecht. Of kies het ruime sop op de Loosdrechtse Plassen of de Friese wateren.
Vanaf € 22,50 per uur, greenjoy.nl
 

Lees ook
Varen met kinderen: hier moet je op letten >

 

Peddelen maar

Zwemvest aan en gaan: bij Rofra kun je varen in een Canadese kano. De tocht vanaf Borkel, over de Dommel, is ideaal voor gezinnen. Je bent ongeveer twee uurtjes op het water en komt onderweg leuke picknickplaatsen tegen.
Vanaf € 29,50, rofra.nl
 

Utrechts water

Peddelen op de Oude Gracht of juist de natuur in richting Rhijnauwen; bij Utrechtse kanoverhuur De Rijnstroom start een heerlijke dag op het water. Leuk om te combineren met een picknick of lunch voor onderweg.
Vanaf € 4,50 per uur, rijnstroom.nl
 

We gaan op ontdekkingstocht

Plonzen, zwemmen, varen en meer: in watersportgebied Vlietland in Leidschendam kun je terecht voor alle soorten waterpret. Bij het gelijknamige watersportcentrum huur je bootjes, kano’s en waterfietsen om zelf het meer te verkennen. Voor een langere tocht kun je richting Den Haag, Delft of de Kagerplassen varen.
Vanaf € 6,50, wscvlietland.nl

 

Deze uitjes zijn voor Kek Mama verzameld door Kidsproof.nl: dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland. Op deze site vind je altijd een leuk uitje of kindvriendelijk adresje bij jou in de buurt. Plan je een activiteit buiten de deur? Volg de overheidsadviezen en check de website van het uitje om te zien of er aangepaste openingstijden of extra restricties zijn. Fijne (en veilige) zomer!

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.