Een jetlag bij je kind: dit kun je eraan doen

14.05.2018 10:04
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Lekker op vakantie naar de zon? Moet je deze winter wél aardig wat uurtjes in het vliegtuig zitten. Grote kans dat je kind bij aankomst last krijgt van een jetlag. Wat je daaraan kunt doen? Check deze tips.

Neem een nachtvlucht

Waar mogelijk: neem een nachtvlucht. Hierdoor zal je kind waarschijnlijk eerder in het vliegtuig kunnen slapen. Ook is het prettig dat je in de loop van de dag aankomt op je bestemming. Nog een paar uur wat ondernemen en jullie koter is (hopelijk) weer zo moe dat-ie fijn in slaap valt in de avond. 

 

Ga meteen mee in ritme van het land

Het is verleidelijk om te gaan slapen overdag als je doodop bent, maar probeer het niet te doen. Blijf actief gedurende de dag, probeer je kind bezig te houden, hou de ‘normale’ eettijden aan en ga mee in het nieuwe ritme. Bovendien: veel frisse lucht en zon helpen ook om je wakker en prettig te voelen.

 

Goed eten doet wonderen

Een jetlag draait niet alleen om slaaptekort: je krijgt op de meest vreemde momenten trek in eten. Ook je kind. Om dat hongergevoel te voorkomen, is het slim goed te eten. Probeer kinderen een voedzame maaltijd te geven voor ze gaan slapen. Een extra (gezond en voedzaam) tussendoortje kan ook geen kwaad.

 

Lees ook
Prachtig: deze Instagram-accounts van reizende gezinnen >

 

Middagdutjes

Pas op met middagdutjes van je kind. Je hoeft ‘m uiteraard niet uren wakker te houden, maar als je kind te lang slaapt, kan hij nooit wennen aan het nieuwe dagritme.

 

Afwisselen

Wissel elkaar af als je peuter midden in de nacht naast je bed staat te dansen. Dan krijg je allebei toch wat rust en ben je zelf overdag ook een stuk vrolijker. 

 

Rustdagen

Vlieg je van hot naar her? Bouw dan (als daar ruimte voor is) is minimaal drie dagen rust in bij aankomst en reis niet meteen door naar de volgende bestemming. Dan hebben jullie allemaal de tijd om bij te komen en gewend te raken aan het nieuwe ritme.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >