Naar de haaien: dit zijn de leukste aquaria in Nederland

30.05.2022 16:59
leukste aquaria in nederland

Wil je oog in oog staan met een haai, maar dan zonder het gevaar van die vlijmscherpe tanden? In een aquarium kun je ‘m naar hartenlust bekijken. Gewoon met je neus tegen het glas. Bij deze leuke aquaria in Nederland moet je zijn.

We hebben de leukste aquaria in Nederland op een rijtje gezet.

Ecomare

Weekend naar Texel op de planning staan? Vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan de zeehonden, vissen en andere zeedieren in natuurmuseum en zeehondenopvang Ecomare. Het is dé plek om de onderwaterwereld te ontdekken, maar je kunt ook wandelen in het omliggende duingebied en ravotten in een van de speeltoestellen.

MuzeeAquarium

De bewoners van het MuzeeAquarium in Delfzijl bevinden zich op een wel heel bijzondere plek: in een oude munitiebunker uit de Tweede Wereldoorlog. Je spot er niet alleen zeedieren uit de Wadden- en Noordzee, maar komt ook van alles te weten over schelpen, de aarde en de scheepvaart.

Aquazoo-Leerdam

Haaien, piranha’s, zeepaardjes en kikkers: je komt ze allemaal tegen in 400 m2-grote Aquazoom-Leerdam. En met een beetje geluk kun je op kraambezoek, want in het aquarium worden regelmatig kleine haaien geboren. De eieren worden in een speciale ruimte bewaard tot ze uitkomen, anders eten de haaien ze op.

Lees ook: 10x de leukste dierentuinen in Nederland voor kinderen

Sea Life Scheveningen

Trek er maar een dag voor uit, want in Sea Life Scheveningen zijn maar liefst 45 aquaria te bewonderen. In de tunnel, waar je wordt omringd door 180.000 liter water, heb je aan twee ogen niet genoeg. Roggen, zeeschildpadden, clownvissen: spot jij ze allemaal?

Oceanium Diergaarde Blijdorp

Is je kind in de ban van de onderwaterwereld? Neem ‘m dan mee naar het Oceanium in Diergaarde Blijdorp. Daar staat-ie oog in oog met zeeleeuwen, pinguïns, roggen en nog meer kust- en oceaanbewoners. Ook leuk: in het laboratorium kan je kleine wetenschapper door een microscoop naar garnaaltjes en larven kijken.

Fort Kijkduin

Dit is er een voor waaghalzen. Als je durft, mag je de roggen en haaien in Fort Kijkduin namelijk voeren. Maar ook als je op veilige afstand blijft, is er genoeg te zien. Zo word je in de twaalf meter lange tunnel omringd door een enorm aquarium. Ook het skelet van Chris de Potvis is van dichtbij te zien. Uitgekeken? Breng dan een bezoek aan het bijbehorende museum.

Lees ook: 27x de leukste kinderboerderijen in Nederland

Zee Aquarium

Meer dan driehonderd vissoorten zijn er te vinden, in het Zee Aquarium in Bergen aan Zee. Loop onder het skelet van een potvis door en wie durft stapt over een brug met allemaal piranha’s onder zich. Altijd al willen weten hoe een rog aanvoelt? In dit aquarium kun je ‘m aaien.

Burgers’ Ocean

Met je kroost naar Burgers’ Zoo? Sla het tropisch koraalrifaquarium Burgers’ Ocean dan niet over. In acht miljoen liter water zwemmen de meest indrukwekkende haaien, barracuda’s en roggen. Ook het grootste levende koraalrif van Europa is hier te bewonderen.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.