Dít zijn de mooiste dorpen in Brabant om te bezoeken

14.09.2020 21:54
mooiste_dorpen_brabant

Brabant: de provincie waar gastvrijheid en gemoedelijkheid nog altijd met een hoofdletter G geschreven worden. En waar veel dorpen bol staan van geschiedenis, ambachten en bekende kunstenaars.

Bekijk dit lijstje van Skyscanner maar.

 

Heusden

Met haar kronkelende straatjes vol kinderkopjes en eeuwenoude panden, is deze plek de moeite van een bezoek meer dan waard. Neem een kijkje in de jachthaven of breng een bezoek aan de heemtuin. Op de plek waar vroeger de stadsboerderij en de moestuinen lagen, leer je alles over gewassen van nu en uit vervlogen tijden. Sla ook zeker de vele kunstgaleries niet over wanneer je in dit fraaie deel van Brabant bent.

 

Willemstad

In Willemstad staan de kanonnen nog op de vestingmuren en zijn de kogelgaten in diezelfde muren nog terug te vinden. Laat je door de vestingmuren door het plaatsje leiden, zo ontdek je alle facetten van Willemstad. In de zogeheten Canonkamer van het Mauritshuis (her)beleef je de verdediging tegen de Spanjaarden en tot de strijd tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.

 

Lees ook
Op een rij: de leukste kabouterpaden in Noord-Brabant >

 

Woudrichem

In het land van Heusden en Altena, ligt de kleine vestingplaats Woudrichem. Wat kleiner van formaat dan Heusden of Willemstad, maar net zo boeiend. Slenter door de oude straten de Martinuskerk, de molen, de stadswallen, de historische haven en de gevangenenpoort.

 

Zundert

In Brabant kun je eigenlijk niet om Vincent van Gogh heen en in de de plaats Zundert al helemaal niet. Zundert is namelijk de geboorteplaats van de wereldberoemde schilder. Zundert is de plek waar hij opgroeide, naar school ging en zijn liefde voor de natuur ontstond. Behalve een standbeeld van hem, samen met zijn broer Theo, tref je er ook het Vincent van Gogh-huis. Precies op de plek waar van Gogh tot zijn zestiende jaar woonachtig was.

 

Oisterwijk

Niet voor niets wordt Oisterwijk ook wel de Parel in ’t Groen genoemd. Deze Brabantse plaats is niet enkel beroemd vanwege het EKWC (Europees Keramisch Werkcentrum) en de beroemde Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, maar vooral vanwege haar sprookjesachtige vennengebied. Een wandeling door de Oisterwijkse Bossen en Vennen is een echte aanrader. Kikkers, libellen en watervogels, je komt ze allemaal tegen.

 

Bergeijk

Bergeijk werd in 2013 uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland en tot een van de groenste dorpen van Europa in 2014. Met meer dan 100 vierkante kilometer groen, niet opmerkelijk. Naast uitgestrekte natuurgebieden in de Peel, tref je er ook natuur- en bloementuinen.

 

Bron: Skyscanner

 

Meer uittips? Volg Kek Mama op Facebook >