Dit zijn de leukste uitjes met een kind van 2 tot 4 jaar

01.10.2019 12:02
leukste uitjes peuter Beeld: Shutterstock

Strandseizoen gesloten, de speeltuin is te nat; wat dóe je dan met je peuter? Nou, deze vier dingen, bijvoorbeeld.

1. Kabouterpad Hoenderloo

Ja, tuurlijk ook in de regen. Vanaf camping ‘De Pampel’ wandel je zo het bos in. Het pad is maar een kilometer lang, maar dat is ver genoeg voor peuterbenen. Bovendien: voer de bijgeleverde opdrachten uit en je bent zo anderhalf uur onderweg. Puntmuts op, rugzak aan, want die regel je er hier bij.
 

2. Naar het theater

Bijna elke stad heeft op zondagochtend of woensdagmiddag wel theatervoorstellingen voor peuters. Bang dat jouw stuiterbal niet blijft zitten? Dat valt in de praktijk reuze mee: de voorstellingen duren doorgaans kort en zijn meestal zo interactief, dat kinderen niet anders kunnen dan meedoen – en jij niet anders dan even achterover zitten met een glas met het één of ander.
 

Lees ook
Deze uitjes voor kinderen zijn perfect als het regent >

 

3. Zwemmen

Regen? Van zwemmen word je toch nat. Vleugeltjes mee, genoeg te eten, en de rest van de dag heb je geen kind meer aan je peuter.
 

4. Bouw je eigen slaapbioscoop

Alleen de tent of bioscoop mag natuurlijk ook, maar hóe leuk is het om gewoon een tent op te zetten in de woonkamer, matrassen erin, film aan en samen logeren? O, tip: kan ook met broertjes of zusjes, of vriendjes en vriendinnetjes. En jij – precies: lekker met man onder de dekens.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!