Dit zijn de leukste klimduinen om je kind mee naartoe te nemen

24.02.2022 05:12
klimduinen kind

Om lekker te stoeien in het zand hoef je niet per se naar de Nederlandse kust. Ooit gedacht aan een leuke klimduin? Even zwoegen en daarna lekker naar beneden rollen. Dat je daarna onder het zand zit, mag de pret niet drukken.

Wij zetten een paar leuke klimduinen voor kinderen op een rij.
 

1. Klimduin – Schoorl

Als je één duin niet mag missen is het deze wel. Het Klimduin in Schoorl is met haar 51 meter een paradijs voor energieke kinderen. Terwijl jij op het terras van Honky Tonk of De Zilte Zoen achteroverleunt, kan je koter het klimduin tot de top beklimmen, naar beneden rennen en eindeloos door het zand banjeren.

2. De Blinkert – Overveen

Deze klimduin vind je ten westen van Haarlem. Hij is niet heel hoog, 10 meter, maar wel behoorlijk steil. Door het mulle zand is het een flinke klim om aan de top te komen. Als je kind een paar keer naar boven is geklauterd en naar beneden gegleden, is het tijd voor een lekkere pannenkoek bij het nabijgelegen restaurant Kraantje Lek.

 

Lees ook
15x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland >

 

3. De Loonse en Drunense Duinen – Brabant

Nationaal Park De Loonse en Drunse Duinen is eigenlijk gewoon één grote zandbak. Met het gezin plof je hier op een zomerse dag neer voor een picknick, een middagje spelen of een wandeling. Er is genoeg zand voor iedereen.
 

4. Soesterduinen – Soest

Deze duinen liggen niet aan zee, maar midden in het land. De Soesterduinen is zo’n plek die nooit verveeld voor kinderen. Je kunt er vliegeren, voetballen, van de duinen rollen, een zandkasteel bouwen… Bedenk het maar.

 

 

Meer tips voor leuke uitjes met kinderen?
Volg ons op Facebook en Instagram