Dit zijn de leukste kabouterpaden in Overijssel

11.10.2019 03:41
kabouterpaden-in-overijssel-voor-kinderen

Thuiszitten in de herfstvakantie gaat ook zo vervelen. Dus hup: de paden op, de lanen in. En bewandel met flinke pas (en goedgevulde tas, of knapzak) een van deze leuke kabouterpaden in Overijssel.

Nijverdal – Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

Voor groot en klein, want hier kun je kiezen tussen een route van 500 of 1500 meter. De knapzak en het kabouterboek koop je voor 5 euro en dan krijgt je kind er gelijk een paar rood geschminkte wangen bij. Alle kabouters gevonden? Dan is er ook nog een speelbospad waar je avonturier kilometerslang hutten mag bouwen, kan klimmen en klauteren.

 

Ossenzijl – Kabouterpad Weerribben

Hier zie je overal kaboutersporen: van kleine voetafdrukken in het zand tot wielvegen van een kruiwagentje – met een beetje geluk kom je zelfs een echte kabouter tegen. Je kind krijgt een knapzak met lekkers mee, jij een rugzak met toebehoren voor onderweg en een kabouterboek met opdrachten.

 

Lees ook
13x de mooiste bossen om te wandelen >

 

Bornerbroek – Kabouterbos Krikkenhaar

Als je kind ergens alle ruimte heeft om naar kabouters op zoek te gaan, dan is het wel in het bos rond het Nivonhuis. Ook hier krijgt-ie weer en kaboutermuts en een knapzak. En na afloop een flink glas kabouterlimonade én een kabouterdiploma. 

 

Enschede – Kabouterpad Hof Espelo

Bekend in de provincie? Dan weet je ongetwijfeld dat hier een fijn speelbos zit. Een stukje verder kom je ook een kabouterpad tegen. Iets minder uitbundig (zonder puntmuts en knapzak) dan de paden uit de rest van het lijstje, maar wel lekker rustig. En met meer dan genoeg ruimte om tussen de paaltjes door deze bosspelletjes te doen.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >