In samenwerking met Kek Mama

Dít uitje vinden kinderen fantastisch – en het is nog gratis ook

08.05.2023 14:00

Wil je wat leuks doen met je kinderen maar heb je éven geen inspiratie, schrijf 19 en 29 mei dan alvast op in je agenda. Dan zijn de Campina Open Boerderijdagen en geloof ons: daar wil je bij zijn.

Wat je allemaal kunt doen tijdens de Campina Open Boerderijdagen? Veel. Héél veel. Sowieso zijn er maar liefst 72 melkveehouders door heel Nederland die hun erf openen voor publiek. Ze geven je een rondleiding en vertellen over het reilen en zeilen op de boerderij. Waar komt zuivel vandaan, hoe wordt het gemaakt en hoe komt het uiteindelijk in jouw glas melk of bakje yoghurt terecht? Bovendien kom je erachter wat de boeren allemaal doen op het gebied van duurzaamheid.

Van koeien voeren tot aan puzzelen met zonnepanelen

Is dat alles? Welnee, er is nog veel meer te doen op deze toffe dag. Je kunt onder meer windmolens vouwen, koeien ontmoeten, het spelletje koeien voeren spelen, puzzelen met zonnepanelen, blind allerlei lekkers proeven, geschminkt worden, melkwegracen of boerderijbingo spelen. Kortom: genoeg ingrediënten voor een topdag met je gezin – wat wil je nog meer?

Loeifijne weetjes

Er is van alles te leren tijdens de Campina Open Boerderijdagen, zeker omdat er overal borden hangen met allerlei interessante weetjes. Over koeien, bijvoorbeeld. Wist je dat deze dieren maar anderhalf uur per dag (!) slapen? Je kinderen en jij komen trouwens achter nog veel meer interessante weetjes, bijvoorbeeld op het gebied van natuur en klimaat. Het feit dat er meer dan één miljoen zonnepanelen op de daken van boeren liggen. Aardig wat. 

Handige info vooraf

* De Campina Open Boerderijdagen vinden plaats op vrijdag 19 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag).
* Toegang is gratis, maar voor de boeren is het handig om te weten hoeveel bezoekers ze kunnen ontvangen. Schrijf je daarom vooraf even in.

Meteen aanmelden voor de Campina Open Boerderijdagen? Vind een boerderij bij jou in de buurt en meld je aan.