In samenwerking met Kek Mama

Dit is de perfecte plek om de drukte te ontvluchten

23.04.2024 10:03

Drukke school- en werkdagen, het huishouden, zwemles, ballet, volgeplande weekenden en ergens ook nog een beetje me- of qualitytime. Waar haal je de tijd vandaan? Klinkt als het perfecte excuus om jezelf en je gezin te trakteren op een rustige en natuurrijke omgeving.

Het motto van een vakantie is vrijwel altijd ‘even opladen‘. Maar hoe vaak is dat ook wat er daadwerkelijk gebeurd?

Bijna naast de deur

Deze parel van een ontdekking ligt op maar zo’n 9 uur rijden, net over de grens bij Duitsland. We hebben het natuurlijk over Pitztal in Oostenrijk! De perfecte plek om helemaal tot rust te komen in de prachtige natuur. Stil zitten hoeft natuurlijk helemaal niet, want er is ook genoeg te beleven.

Het aanschaffen van de Pitztal Summer Card is een absolute aanrader. Met deze kaart heb je (gratis) toegang tot 15 verschillende activiteiten, van gondels richting de gletsjer (de hoogste van Tirol!) tot het meevaren op de hoogste raft op het meer Rifflsee. Uiteraard zijn er ook genoeg kidsproof wandelroutes (Hochzeiger Family Trail en Steinbock Trail) en mountainbike paden te vinden, dus vervelen hoeven jullie je sowieso niet.

Nog even over de gletsjer: je vindt hier Café 3440, een panoramisch café met uitzicht op de gletsjer. Deze wil je écht niet missen. Ze serveren hier verschillende speciale koffies en huisgemaakte taarten en het allerbeste: je kunt er in 20 minuten al komen door de Gletsjerexpress en Wildspitzbahn gondel te nemen.

Voor de avonturiers

Zin in iets meer uitdaging? Breng dan een bezoekje aan het XP Adventure Park in Jerzens. Hier kunnen zelfs de allerkleinsten (vanaf 90 centimeter) een klimbos parcours afleggen door het bos.

Ook het Zirbenpark Hochzeiger is zeker een bezoekje waard. Dit park staat helemaal in het teken van de zeldzame ‘Swiss stone pine’ – een boomsoort uit de dennenfamilie. Je kunt hier in een waterspeeltuin spelen (perfect op een warme dag), een wandelroute lopen, waarbij je leert over de stone pine, en zelfs mountainkarten. Daar ga je punten mee scoren!

Gratis en voor niks

Het beste van dit allemaal is misschien wel dat je de Pitztal Summer Card gratis krijgt bij het boeken van één van de 127 aangesloten accommodaties, tussen 25 mei en 20 oktober. Zelf aanschaffen? Hier lees je er alles over.