Dit doen kinderen het liefst in de zomervakantie

07.08.2019 20:50
kinderen-in-zomervakantie

Bespaar jezelf een vliegticket of urenlange autorit: maar liefst 66 procent van de Nederlandse kinderen vindt de zomer ook leuk zonder daadwerkelijk op vakantie te gaan.

Dat blijkt uit het ‘Madurodam Zomeronderzoek’ onder 827 Nederlandse kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

 

Vakantie in eigen land

Als het aan Nederlandse kinderen ligt, hoeft niet iedereen naar het buitenland. Sterker nog: 24 procent kiest liever voor een vakantie in eigen land. Toch verveelt zo’n 69 procent zich weleens in die zes weken. Niet zo gek dus dat driekwart van alle kinderen vaker een dagje op stap wil gaan. 

 

Thema- of attractiepark

Wanneer kinderen mogen kiezen tussen een dagje naar een stad of een dagje naar een thema-of attractiepark, dan gaan zij vooral voor het laatste; 87 procent kiest liever voor een dagje naar een thema-of attractiepark. Ook de keuze tussen een dagje strand of naar een thema- of attractiepark is snel gemaakt; 71 procent van de kinderen geeft de voorkeur aan een thema- of attractiepark.

 

‘Er is genoeg te beleven’

“De lange zomervakanties staan steeds meer onder druk: werkende ouders hebben moeite die weken op te vullen. Een vakantie is een prima oplossing, maar voor een leuke zomer is een reis voor kinderen dus niet eens noodzakelijk”, licht Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam, toe. “Er is genoeg ander leuks te beleven in eigen land waarmee je kinderen een onvergetelijke tijd bezorgt.”

 

Geen andere bezoekers, geen lange rijen en laat opblijven: op 23 augustus opent Madurodam na sluitingstijd voor één avond haar deuren voor het Kindernachtverblijf. Zo hebben de kinderen het park lekker voor zich alleen en kan jij genieten van een avondje voor jezelf – win-win.

Iets voor jouw kind? Geef hem of haar dan voor 14 augustus op via madurodam.nl/kindernachtverblijf