Déze uitkijktorens wil je beklimmen met je kinderen

09.08.2020 11:02
uitkijktorens met kinderen Beeld: Shutterstock

Het is even een flinke klim, maar vanaf deze uitkijktorens heb je geweldig uitzicht. Ideaal uitje dus, om met je kinderen te ondernemen.

Kidsproof.nl verzamelde deze toffe tips voor je.
 

Mega zandbak

Het Kootwijkerzand is een prachtig plekje op de Veluwe. Een soort mega-zandbak. Emmertjes en schepjes meenemen dus. De oranje wandelroute start bij parkeerplaats Houtvester van het Hoffweg, is 3 kilometer lang en brengt je langs de indrukwekkende nieuwe uitkijktoren. Daarvandaan heb je uitzicht over deze zandverstuiving.

Dagelijks open | gratis
 

Klautertoren

Bij Putten vind je Landgoed Schovenhorst, hier is een heerlijk speelbos (toegankelijk in de weekenden en de vakanties) én een grote uitkijktoren: de Bostoren. Je betaalt 4 euro entree voor de klimtoren, maar dat is het echt helemaal waard. Als het helder weer is kun je zelfs Almere, Nijkerk en Amersfoort zien liggen. Ben je uitgeklommen, dan kun je bij Brasserie Schovenhorst even lekker bijkomen.

Dagelijks open van 10.00 – 17.00 uur | €4
 

Spot de dieren

Staatsbosbeheer heeft in Natuurgebied de Groenlanden een uitkijktoren gebouwd, waar je uitkijkt over de Ooijpolder. Als je de toren in de schemering bezoekt heb je meer kans om dassen, hazen, konijnen en zelfs een vos te zien.

Dagelijks open | gratis

 

Deze uitjes zijn voor Kek Mama verzameld door Kidsproof.nl: dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland. Op deze site vind je altijd een leuk uitje of kindvriendelijk adresje bij jou in de buurt. Plan je een activiteit buiten de deur? Volg de overheidsadviezen en check de website van het uitje om te zien of er aangepaste openingstijden of extra restricties zijn. Fijne (en veilige) zomer!

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.