Deze leuke zomeruitjes beleef je gewoon vanaf je laptop

15.07.2020 13:42
leuke zomeruitjes vanaf je laptop Beeld: Shutterstock

Eropuit zonder dat je de deur uit hoeft? Deze leuke zomervakantieuitjes, die Kidsproof.nl voor je verzamelde, doe je gewoon vanuit je eigen woonkamer.

Op reis met Bunji

De indrukwekkende grootbeeldfilms van het Omniversum in Den Haag zijn nu beschikbaar via Pathé Thuis. Zo beklim je vanuit je huiskamer de bergtoppen van Alaska of duik je in zee met zeeschildpad Bunji. Popcorn klaar, gordijnen dicht en play.
omniversum.nl
 

Veilig achter glas

Dat is handig, dit uitje doe je volledig vanuit je eigen auto. In de Fort Family Rally race je langs verschillende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onderweg doe je de fortenbingo en bij elk fort zijn er leuke puzzels.
fortevenementen.nl
 

Zo naar de zoo

Kun je niet naar de dierentuin komen? GaiaZOO in Kerkrade brengt de dierentuin een beetje naar jou. Online vind je leuke speurtochten en knutselopdrachten. Laat de kinderen aan de slag gaan met een leeuwenmasker, flamingoslinger of insectenhotel.
gaiazoo.nl
 

Lees ook
Ideaal: voor déze musea hoef je de deur niet uit >

 

Wij zijn de sterren

Organiseer een optreden in je eigen woonkamer. Op de site van het Nationale Opera & Ballet vind je allemaal filmpjes om mee te zingen en te dansen. Leer bijvoorbeeld de dans van Cinderella of ontdek wat een balletdanser doet om sterk en lenig te blijven.
operaballet.nl/online/kids
 

Aan de keukentafel

Zet de timer aan, want je hebt maar een uur de tijd. Met de escaperoom voor thuis van de Wintertuin Experience – voormalige botanische kas in Baarn – haal je het avontuur gewoon in huis. Zou het familie Groen lukken om attractiepark Avonturenland op tijd te redden.
wintertuinexperience.nl
 

Uren zoet

Onderzoek in dit online escapespel van wie de mysterieuze oude kist is, een spannend verhaal dat teruggrijpt naar de Tweede Wereldoorlog. Helemaal gratis en je bent er zo’n drie tot tien uur mee zoet. Het spel is geschikt voor iedereen, maar jonge kinderen hebben misschien wat extra hulp nodig.
deverlorenherinnering.nl

 

Deze uitjes zijn voor Kek Mama verzameld door Kidsproof.nl: dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland. Op deze site vind je altijd een leuk uitje of kindvriendelijk adresje bij jou in de buurt. Plan je een activiteit buiten de deur? Volg de overheidsadviezen en check de website van het uitje om te zien of er aangepaste openingstijden of extra restricties zijn. Fijne (en veilige) zomer!

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.