In samenwerking met Kek Mama

Déze leuke dingen kun je met je gezin doen op de Veluwe

16.04.2010 13:00
leuke dingen te doen met kinderen Veluwe

Ontdek de Veluwe en geniet met je gezin van lekker wandelen of fietsen in de overweldigende natuur. Trek eropuit naar de mooie strandjes, kastelen of bossen en beleef rust en genoeg ruimte. Wat je allemaal kunt doen? Dat lees je hier.

En als het niet allemaal in één dag past, dan blijf je gewoon lekker slapen.
 

1. Kabouters en kastelen

Aan mooie natuur en ruimte geen gebrek op de Veluwe. Duik de natuurgebieden in en je kinderen kunnen lekker spelen, speurtochten doen of wandelen en fietsen door de bossen met de hele familie. Bij Bezoekerscentrum Nunspeet vind je bijvoorbeeld leuke kabouterpaden die kinderen fantastisch vinden. Sluit de natuurwandeling af met een taartje bij een van de vele kastelen. Bij kasteel Middachten kun je trouwens ook de mooiste rozen bewonderen in de rozentuin.

2. Het water op

De Veluwe bestaat niet alleen maar uit dichtbegroeide bossen en uitgestrekte heidevelden, de regio is ook heel waterrijk door de randmeren en de IJsselvallei.  De mooie strandjes zijn perfect voor wateractiviteiten zoals kitesurfen, suppen, surfen, roeien en zwemmen. Tip: vlakbij het historische centrum van Harderwijk vind je ook een heus stadsstrand, waar jij bij mooi weer van de relaxte sfeer en een heerlijke cocktail geniet, terwijl de sportievelingen uit je gezin losgaan op het water.

 

3. Klimmen en ontdekken

Voor een avontuurlijk uitje kun je terecht bij klimbos Garderen. Dit is het hoogste klimbos van de Veluwe en heeft ook nog eens de langste tokkelbaan (125 meter) van Nederland. Voor kinderen vanaf vier jaar is er ook genoeg te doen, want zij kunnen zich daar uitleven in het nettenparcours Netventure. Ook fijn in de buurt: de dierenparken Apenheul, Burgers’ Zoo en het Dolfinarium, Adventure park Harderwijk, Julianatoren en Spelerij & de Uitvinderij.

4. De stad in

Even de stad in kan ook gewoon. Breng een bezoek aan Hanzesteden als Hattem, Harderwijk en Elburg en pak een fijn terras, winkel in de boetiekjes of bezoek een museum. Zo heeft Hattem een Bakkerijmuseum dat geweldig is voor kinderen.

5. Fijne slaapplek

Er is zóveel te doen dat wat langer blijven helemaal geen gek idee is. Er zijn overal goede slaapmogelijkheden; van mooie hotels tot heerlijke kampeerplekken. Of je nu met eigen kampeerspul komt, of liever een stacaravan of glamping tent huurt, de camping is van alle gemakken voorzien – hoeven jullie alleen nog maar een toptijd te hebben.

Wil je veilig en in alle rust de Veluwe beleven? Check geldersestreken.nl vlak voor je bezoek om te zien of jouw beoogde dagje uit nog niet te druk bezocht is die dag.
Je vindt er ook nog veel meer leuke tips om de Veluwe met het gezin te ontdekken!