In deze aquaria kijkt je kind z’n ogen uit

11.07.2018 07:47
aquaria Nederland Beeld: Unsplash

Je kind alles leren over pijlstaartroggen en andere vissen? Of – nog spannender – samen zwemmen tussen de haaien? Wij zetten de leukste aquaria in eigen land voor je op een rij.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

1. Zee Aquarium – Bergen aan Zee

In dit aquarium kijken kinderen hun ogen uit bij de zeehonden, koraalduivels en reusachtige haaien. In totaal zijn er maar liefst meer dan 300 vissoorten te bewonderen. Het park is opgedeeld in thema’s: laat je meevoeren langs de piranha’s in de Amazonejungle en wandel via de Atlantische oceaan en Middellandse Zee naar de welbekende Noordzee.
Adres: Van der Wijckplein 16, Bergen aan Zee

 

2. Het Arsenaal – Vlissingen

Ooit gehoord van een kogel-, dokters- of neerkijkvis? Hier leert je kind alles over bijzondere vissoorten. Het Arsenaal heeft Zeelands grootste verzameling zeedieren in aquaria met maar liefst 25.000 liter zeewater. De mooiste attractie is het aanraakbassin, waar kinderen roggen en haaien zelf kunnen aaien.
Adres: Arsenaalplein 7, Vlissingen
 

Lees ook:
9x de leukste pretparken voor kinderen >

 

3. Ecomare – Texel

Ben je op Texel, breng dan een bezoek aan Ecomare. Hier kom je alles te weten over het bijzondere onderwaterleven van de Wadden- en Noordzee. Elke dag om 14.30 uur worden de dieren in het acquarium gevoerd. De dierenverzorgers vertellen je kind alle ins en outs over de vissen.
Adres: Ruijslaan 92, De Koog – Texel

 

4. Sea Life – Scheveningen

Vlakbij het Kurhaus in Scheveningen vind je Sea Life, één van de grootste aquaria van Nederland. Naast de honderden vissen die je hier kunt spotten, is het mogelijk om een uniek kijkje achter de schermen te nemen. Bezoek het laboratorium, help mee met het water testen en neem een kijkje bovenaan de tropische tunnel.
Adres: Strandweg 13, Den Haag

 

5. Deltapark Neeltje Jans – Zeeland

Altijd al eens tussen de haaien willen zwemmen? Bij Deltapark Neeltje Jans kan het. Jong en oud mogen onder professionele begeleiding in een speciaal ontworpen duikkooi tussen de haaien zwemmen en de dieren zelfs voeren. Ook kan je in dit park een walvisskelet van 22 meter bewonderen en vind je er een groot zeeaquarium met pijlstaartroggen, zeeanemonen, krabben, kreeften en nog veel meer.
Adres: Eiland Neeltje Jans, Faelweg 5, Vrouwenpolder

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >