In samenwerking met Kek Mama

De tofste gezinsuitjes voor een wintervakantie in Zweden en Noorwegen

12.09.2022 14:34

Op vakantie naar Scandinavië samen met je kinderen? Top idee. Zeker in de winter is er voor het hele gezin van alles te doen. Wat dacht je van knuffelen met husky’s of ijsvissen in een wit sprookje? Natuurlijk afgewisseld met de allermooiste skipistes. We zetten de leukste tips op een rij voor aankomende winter.

Op naar Zweden

Zweden verandert in de winter in een prachtig Frozen landschap vol besneeuwde heuvels, uitgestrekte bossen en bevroren meren. Dus: véél sneeuw- en ijspret voor het hele gezin. Skiën en snowboarden kan hier op de nog heerlijk rustige pistes, schaatsen doe je op de ontelbare spiegelgladde meren en langlaufen gaat perfect door de witte heuvels.

Dierenpret

De spannende uitjes zijn talloos. Wissel een dagje skiën bijvoorbeeld af met een tocht met huskyhonden. Die mag je kind zelfs even knuffelen. Met grotere kinderen is een sneeuwscootersafari over bevroren meren en door een heuvelachtig landschap helemaal te gek. Wie weet spot je nog een eland.

Kijkje bij dé Kerstman

In de kerstvakantie kan je een bezoek brengen aan de Kerstman in het sprookjesachtige Tomteland. Kom je direct in de kerststemming. Daarna kun je lekker bijkomen en logeren in een van de prachtige familieparken met echte Zweedse stuga’s (huisjes). Bij Buro Scanbrit stel je het zelf allemaal van tevoren makkelijk samen. Zo creëer je een winteravontuur waar de allerleukste excursies al zijn inbegrepen.

Droomvakantie in wit Noorwegen

Ook al zo’n wintersportparadijs: Noorwegen heeft in de winter de allerbeste sneeuwcondities met méters sneeuw. De pistes zijn enorm overzichtelijk en dus ideaal voor jonge beginnende wintersporter(tje)s om een afdaling van te maken. De beste wintersportgebieden van Noorwegen vind je in Geilo, Voss, Myrkdalen, Stranda en Norefjell. Te gek om daar van de pistes te skiën, maar ook om een mooie wandeling te maken. Het is veel minder druk dan in bijvoorbeeld Frankrijk en Oostenrijk.

Fatbiken in de sneeuw

Voor jou en de iets oudere kinderen zijn er ook allerlei winterse avonturen te beleven. Naast het skiën en snowboarden, maak je een huskysafari, ga je fatbiken of maak je een RIB-boot safari door de Aurlandsfjord

Makkelijk zelf samenstellen

In Geilo combineer je het skiën bijvoorbeeld met fatbiken -zo’n sneeuwfiets met mega dikke banden -, een huskysafari of ga je sneeuwschoenwandelen tussen het skiën door. Sneeuwschoenwandelen is een echte Noorse familietraditie; elk weekend trekken gezinnen eropuit om samen een frisse wandeling te maken in de sneeuw. Daarna is het lekker chillen met een warme choco.

Hagelwitte fjorden

In Voss ben je in een van de meest bijzondere skibestemmingen van Europa. Nergens vind je zulke fenomenale uitzichten over de machtige fjorden en de sneeuwwitte bergen. De skigebieden zijn ook hier overzichtelijk en daardoor zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Tip: een skivakantie in Voss is makkelijk te combineren met een ontspannend bezoek aan Bergen – waar jij heerlijk kunt shoppen – of een excursie in het hagelwitte fjordengebied. Dat is pas bucketlist materiaal.

 Lekker duurzaam

Prachtige natuur moet natuurlijk ook mooi blíjven. Fijn idee: met Buro Scanbrit wordt je CO2 uitstoot gecompenseerd. Dat wil zeggen dat de CO2 uitstoot van het vervoer, verblijf en excursies van de reis gecompenseerd wordt. Dit doen ze door te investeren in verschillende duurzame energieprojecten.

Meer weten? Een wintervakantie naar Zweden of Noorwegen voor het hele gezin boek je helemaal op maat bij Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa.