De leukste tips voor een dagje Gouda met je kinderen

16.04.2019 14:28
leukste tips dagje Gouda Beeld: Shutterstock

Zin in een gezellig dagje uit met de kids? Tip: breng een bezoekje aan ‘kaasstad’ Gouda. Daar valt genoeg te beleven, ook voor jonge bezoekers.

1. Verwonderlab

Laat je kinderen hun handen uit de mouwen steken in het Verwonderlab. Een bruisend laboratorium waar ze kunnen experimenteren en zelf kleine kunstwerken mogen maken. Bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 15 experimenten en gaan aan de slag met zand, piepschuim, doppen, papier, wind, draad, verf en kauwgomballen. De kunstwerken die ze maken, mogen mee naar huis. Open op woensdag en zondag.

Klik hier voor meer info.
 

2. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Cupcakes versieren, dierenbingo spelen, bushcraft-activiteiten, ponyochtend, boerengolf en creatieve workshops: zelden tref je een kinderboerderij waar zoveel te doen is als dit Goudse pareltje. Je zou haast vergeten dat er naast alle activiteiten natuurlijk ook nog veel dieren op deze monumentale boerderij te bekijken zijn, van ezels en varkens tot geiten en konijnen. Er is ook een waterspeelplek en vlindertuin.

Klik hier voor meer info.
 

Lees ook:
Zo overleef je een dagje treinen met je kind >

 

3. Kaasmarkt

Een klassieker die niet mag ontbreken op jullie dagje uit. Al eeuwenlang is het een vaste prik op iedere donderdagochtend: dan wordt er op de Markt in Gouda – jawel – Goudse kaas verhandeld. Let goed op, dan zie je namelijk dat net als vroeger boeren en kaashandelaren een prijs afspreken door middel van ‘handjeklap’. Genoeg kaas geproefd? Dan maak je de kinderen vast blij met andere oud-Hollandse lekkernijen die in de marktkraampjes verkrijgbaar zijn, zoals stroopwafels en poffertjes.

Klik hier voor meer info.

4. Jurassic Golf Adventure Park

Heb jij een kleine dino-freak thuis? Dan maak je die ongetwijfeld ultiem blij met een bezoekje aan dit mini-golf park met dinosaurusthema. Tussen levensechte dinosauriërs en fossielen uit het begin der tijden proberen jullie vakkundig het balletje erin te meppen op deze 18-holes avonturengolfbaan. Ook leuk: de glow in the dark grot en het avontuurlijke trekvlot.

Klik hier voor meer info.

 

 

Meer uittips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >