Schone kleding mee en gaan: dit zijn de leukste speelbossen en natuurspeeltuinen

28.04.2023 10:36
natuurspeeltuinen kinderen zomer Beeld: Shutterstock

Vrijheid, blijheid. In deze speelbossen en natuurspeeltuinen zijn kinderen zo vrij als een vogeltje. Kidsproof.nl zocht de leukste zomeruitjes voor je uit.

Wist je dat je op kidsproofplus.nl alle leuke uitjes vindt die geschikt zijn voor kinderen met een beperking? We hebben een hartje gezet bij de uitjes die éxtra toegankelijk zijn.

Wandelfeest

De objecten op het Belevingspad Hoogersmilde maken van deze wandeling een echt feestje. Ga op zoek naar de waterpomp om de dierendrinkplaats te vullen, klim in het vliegtuig en vind de houten dieren voor een grappige selfie. Wie weet zijn evenwicht te bewaren op de 45 keien? Ze zijn tijdens de IJstijd vanuit Finland en Noorwegen naar Drenthe gespoeld.

reeenwissel.nl

De Tuin van Floddertje

De Tuin van Floddertje vind je natuurlijk in het Annie M.G Schmidtpark. Dit gave natuurspeeleiland is perfect voor dromers en doeners. Het speelpark bestaat uit drie delen: een voor de kleintjes van nul tot zes jaar en twee spannendere delen met een trekvlot, stapstenen en een skatepark voor kinderen vanaf zes jaar. Een website is er niet, maar je vindt de Tuin aan De Zijde 7 in Berkel en Rodenrijs.

Lees ook – 20x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland >

Op de boerderij

Streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode is een prachtig park met (gratis) speeltuin voorzien van glijbanen, familieschommels en een zandbak. Via het wandelpad loop je langs ezels, koeien, schapen en geiten. Maak een stop bij Kinderboerderij Kienehoeve om het water te onderzoeken in hun speciale waterlaboratorium. Ook leuk: huur een bootje bij het paviljoen en vaar naar de kinderboerderij.

streekparkkienehoef.nl

Modderpret ♥

De Speelnatuur van OERRR op landgoed Haarzuilens is echt een plek om te ravotten. Roetsjen van een modderglijbaan, een dam bouwen, pootjebaden of balanceren op boomstammen. Je begrijpt wel, vies worden mag. Tip: neem schone kleding mee.

natuurmonumenten.nl/kinderen

Een hele beleving

Het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland is het Belevenissenbos in Lelystad. Kinderen vanaf zes jaar klauteren over het klimparcours of kliederen bij de waterspeelplekken.

belevenissenbos.nl

 

Op zoek naar andere leuke ideeën voor een dagje weg? Ontdek hier het aanbod met fijne deals. 

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.