De allerleukste watersporten voor kinderen

30.05.2018 14:38
watersporten kinderen Beeld: Unsplash

Trappelen, spetteren of heerlijk over het water scheren: een watersport is nooit saai. Dit zijn de leukste watersporten voor kinderen.

Surfen

We hebben allemaal weleens de fantasie gehad om als een stoere surfbabe de golven te trotseren. Wat let je om jouw kinderen deze edele kunst te laten leren? Al vanaf zes jaar kunnen kinderen op surfles. Ze leren peddelen, opstaan en coole trucjes op hun surfboard. Dit alles uiteraard onder begeleiding van een professional. En als je kind echt de smaak te pakken heeft, dan is er geen houden meer aan: veel surfscholen organiseren ook surfkampen, dus dat is kat in het bakkie. Ook kinderfeestjes zijn er vaak mogelijk.

 

Suppen

Eerst even een verklaring: SUP staat voor Stand Up Paddle. Bij deze sport, oorspronkelijk ontstaan in Hawaii, leren je koters om op een grote surfplank te blijven staan, terwijl ze met een lange peddel door het water bewegen. Klinkt easy, maar schijn bedriegt. Deze sport is namelijk een verdraaid lastige balansoefening – er zal genoeg in het water geplonst worden. Enthousiast geworden door de verhalen van je kids? Probeer het zelf ook eens, zeker als je toch al een fijne work-out zoekt. Met suppen span je namelijk continu je buik, billen en benen aan. Hallo, mooie spieren! Jennifer Aniston is ook fan, wij bedoelen maar.

 

Lees ook
7 sportsmoezen waarbij je kinderen goed van pas komen >

 

Miniwaterpolo

Sommige kinderen zijn extreem gevoelig voor het competitie-element, dan knallen ze ineens vooruit. Voor zulke waterratten is miniwaterpolo een fijne vondst. Centraal staat lekker speels in het water bezig zijn en vooral dikke pret hebben met elkaar in het team. Vanaf zes jaar kunnen kinderen trainingen volgen, waarbij ze de basisprincipes van waterpolo krijgen uitgelegd, zoals baltechniek, schieten op een doel, vangen, de borstcrawl, polocrawl en zwemslagen. Reken maar dat ze daarna lekker moe en voldaan zijn.

 

Zeilen

De zon op hun bol en de wind in hun haren: ook kinderen zijn gek op zeilen. Ze kunnen dit vanaf 6 jaar leren bij diverse scholen door het hele land, zoals het Uitgeestermeer. Ze hebben hier een speciale Kindervalk (een soort boot) waarin ze – gehesen in een zwemvest – samen met vier leeftijdsgenoten en een instructeur het water op gaan. Dit gaat op een heel rustig tempo, en ieder kind krijgt een zeilbrevet voor de inzet.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >