België met kinderen: dit is er te zien

10.12.2018 19:00

Je bent er al met een kleine twee uur rijden en je vindt er genoeg leuke dingen om met je kind te bezoeken: een vakantie in België is zo gek nog niet. Wij zetten de must-sees voor je op een rij.

Steden

Brussel, Antwerpen, Brugge: er zijn genoeg steden in België die leuk zijn voor het hele gezin. Bezoek bijvoorbeeld het stripmuseum in Brussel en het Atomium, een monument in het Heizelpark. Deze stalen constructie van negen bollen werd gemaakt voor de Wereldtentoonstelling Expo van 1958 en is het symbool geworden van de stad.

Brugge wordt door z’n vele bruggen en kanalen ook wel Venetië van het Noorden genoemd. Maak een tochtje met een rondvaartboot en struin door het historische centrum dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.
Ook Gent is een leuke stad voor het hele gezin. Je kunt het Gravensteen-kasteel bezoeken in het centrum en alles te weten komen over grote en kleine dieren in het natuurmuseum De Wereld van Kina.

 

Strand

Ga je in de zomer naar België, dan zoek je natuurlijk een paar dagen verkoeling aan de Belgische kust. Wie het zichzelf gemakkelijk wil maken, huurt een bedje en parasol in de badplaats Knokke-Heist. Hier vind je lekker veel strandtenten en als het een dagje minder weer is, kan je kind zich vermaken in zwembad Duinenwater.

Eén van de populairste badplaatsen is Blankenberge. Als je kind het voor gezien houdt met z’n zandkastelen, kan hij hier een potje minigolfen of karten op een kart-parcours.

Ook leuk: het strand bij De Haan. Hier vind je geen torenflats aan het strand en gaat alles er relaxed aan toe. Voor kinderen is er een leuke speelboot op het strand. Ga je op pad met de caravan? Zoek dan een leuke plek op één van de vele campings in Bredene. Hier kan je kind ook lekker ravotten op het strand of zich vermaken met een leuk spelletje op de camping.

Lees ook:
5x Antwerpen met kinderen

 

Pretparken

Wil je er een leuk dagje op uit met het hele gezin, dan zit je in België helemaal goed. Verspreid door het land liggen namelijk allerlei leuke pretparken zoals Bobbejaanland, Walibi en Mini-Europa, een soort Marurodam. Het bekendste en grootste themapark is Plopsaland de Panne, met meer dan vijftig attracties, de Studio 100-helden K3 en Kabouter Plop en shows voor alle leeftijden.

Plopsa Coo is het broertje van Plopsaland. Dit pretpark is kleiner, maar met ruim twintig attracties kun je je hier ook prima een dag vermaken.

Als je kind gek is op dieren, kun je het beste naar attractiepark Bellewaerde gaan. Dit is een mix van een attractie- en dierenpark. Maak een ritje in een achtbaan, het reuzenrad of kies voor de Bengal Express, een treintje dat langs de vele dieren rijdt. 

 

Belgische Ardennen

Dat België een kindvriendelijke vakantiebestemming is, heeft het land ook zeker te danken aan de geweldige natuur. De Belgische Ardennen zijn ideaal om lekker te wandelen en te fietsen, maar je vindt er ook mooie dorpjes zoals Durbuy, Middeleeuwse kastelen en verschillende bezienswaardigheden. Denk maar aan de grotten van Remouchamps of die van Han. Bij laatstgenoemde vind je ook een leuk Wildpark, waar je onder meer de wolf en bruine beer kunt spotten. Je kunt het Wildpark via een wandelpad bekijken, maar er rijdt ook een safaribus langs de dieren.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >