Antwerpen kinderen uitjes
Beeld: Pixabay

Zoek je een leuke stedentrip, dicht bij huis? Pak je koffer, rijd naar België en geniet een paar dagen in Antwerpen. Ook voor je kinderen is er genoeg te doen.

Wij zetten met hulp van Skyscanner een paar must-sees op een rij.

 

1. Maak een rondvaart

Begin je stedentrip met een wandeling langs de rivier de Schelde en bekijk de stad daarna vanaf het water. De meeste rondvaartboten vertrekken vanaf het Steenplein of het Kattendijkdok bij de Londenbrug. Leuk voor de kinderen: boek een tochtje op de Pannenkoekenboot van Jan Plezier. Tijdens een rondvaart kun je onbeperkt pannenkoeken eten en de naturel versies zelf beleggen met suiker, stroop, jam of chocoladepasta. Mjam.
 

2. Bezoek het MAS-museum

MAS staat voor Museum Aan de Stroom. Hier kun je alles te weten over de stad, de rivier en de grote haven. Er worden ook leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals het Kapitein MASsimiliaan-spel en een speurtocht door alle zalen. Tip: vanaf het panoramadek heb je een schitterend uitzicht over de stad.


 

Lees ook:
Deze leuke winkelsteden liggen net over de grens met België en Duitsland >


 

3. Ga naar het strand

Het strand? Jawel, dat vind je ook in Antwerpen. Veel toeristen hebben het strand van Sint Anna nog niet ontdekt, dus het is er meestal lekker rustig in de zomer. Je kunt er heerlijk wandelen en zonnen of een plons nemen in de rivier. Vanaf het centrum fiets je er in vijftien minuten naar toe.

 

4. Dagje shoppen

Antwerpen barst van de leuke winkels. Neem eens een kijkje in de wijken de Wilde Zee, de Leien, Quartier Latin, de Stationswijk en Het Zuid. Bijzondere shops zijn Steen & Been, conceptstore Your en Jutka & Riska. Let op: zondag is bijna alles dicht in Antwerpen, behalve op de Kloosterstraat.

 

5. Lik je vingers af…

…bij de lekkerste restaurants die de stad rijk is. In café Mokkakapot in de wijk Borgerhout kun je terecht voor koffie, ontbijt en lunch en kijk je je ogen uit bij de vele mozaïektegeltjes. Op het hippe Eilandje vind je de zaak Balls & Glory: fraaie naam, met de beste gehakballetjes van de stad. Al zullen je kinderen ook smullen bij Orso Pizzeria voor de beste… nou ja, je weet wel.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >