9x de leukste uitjes in Maastricht

09.03.2019 09:26
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Wil je een keer naar het zuiden van het land, ga dan een dagje met je gezin naar Maastricht. Daar eet je niet alleen een verrukkelijke vlaai, maar is ook nog heel veel leuks te zien en te doen.

Wij zetten de mooiste uitjes voor je op een rij.

 

Bonnefantenmuseum

Meesterlab, Meester van Elsloo. Van eenling naar verzameling Foto: Casper Bijmans’

Dit museum is één van de bekendste van de stad en je vindt er allerlei kunsttentoonstellingen. Ook voor kinderen een leuk uitje, want er worden verschillende workshops en activiteiten georganiseerd. Zo is er het Museumdobbelspel en de Klopjacht Kids Audiotour (7+), waarbij kinderen moeten achterhalen of alle kunstwerken in het museum wel kloppen. Tip: beklim ook de toren van het museum voor een mooi uitzicht over de stad.

 

Stadstour

Maastricht ken je vast van Het Vrijthof, maar de stad heeft meer. Dat kun je ontdekken in een té leuke Amerikaanse schoolbus. Laat je lekker relaxed rondrijden en ontdek de kerken, de markt en de leuke straatjes van de stad. Je kunt de tour ook combineren met een rondvaart op de Maas en een bezoek aan de grotten van de St. Pietersberg.

 

Smullen

Een dagje Maastricht is natuurlijk niet geslaagd zonder een heerlijke Limburgse vlaai. Eet ‘m ’s ochtends bij de koffie of ’s middags bij de thee, of maak er gewoon je lunch van: té lekker om te laten staan.

Bij bakkerij Souren in het hartje van de stad vind je een ruime keuze aan vlaaien, maar je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken en er één bakken. Zo kun je bij de Bisschopsmolen in het Jekerkwartier een workshop volgen en leer je precies hoe je de lekkerste Limburgse vlaai maakt. Voor kinderen is er een speciale workshop waarbij ze het certificaat Meesterbakker mee naar huis krijgen.

 

Klimmen

Ook als het giet is een dagje Maastricht prima te doen, want in de Boulderhal kan je kind zich gerust een paar uur vermaken. Bij boulderen klim je op een rotsblok: niet alleen leuk, het is ook goed voor het uithoudingsvermogen van je kind. In de Boulderhal vind je tien verschillende circuits met één speciaal voor kinderen, die sterk varieert in moeilijkheid. Elk kind kan dus een poging wagen (vanaf 8 jaar).
 

Lees ook:
Apeldoorn met kinderen: dit is er te zien en te doen >

 

City Game

Op zoek naar een beetje spanning? Speel dan met het hele gezin Flikken Maastricht na. Tijdens een avontuurlijke tocht door de stad inspecteer je het plaats delict van een moord en moet je de dader en zijn motief achterhalen. Onderweg stuit je op uitdagende puzzels en aanwijzingen. Het spelt duurt ongeveer 2,5 uur en is geschikt vanaf 8 jaar.

 

Skiën

Wil je je voorbereiden op een fijne wintersport met de familie, dan kan je bij Snowworld in Landgraaf – op een klein half uurtje van Maastricht – oefenen om op de latten te staan. Je vindt er vijf soorten pistes (groen, blauw en rood), een funpark en speciale kinderpiste voor de allerkleinsten. Op zondag kun je tubegliden (je weet wel, op een zwembadband over de sneeuw glijden) en er is zelfs een stoeltjeslift, zodat je kind in Oostenrijk straks in een mum van tijd boven is.

 

Theater

Middenop het beroemde Vrijthof vind je het theater, waar regelmatig leuke shows worden gehouden voor de jeugd. Van musicals tot voorstellingen van beroemde verhalen, zoals Rupje Nooitgenoeg. Klik hier voor het actuele aanbod.

 

Stadspark

Wil je de drukte van de stad even ontvluchten, dan ga je lekker wandelen of fietsen in het Stadspark. Dit is één van de drie oudste parken van Nederland en bestaat uit een aantal deelparken. Breng een bezoek aan de vogelvolière en het hertenkamp, of ga lekker picknicken als het zonnetje schijnt.

 

Valkenburg

Ga je een heel weekend of een midweek naar Maastricht, dan is het leuk om ook een dagje naar Valkenburg te gaan. Daar vind je een leuke rodelbaan voor kinderen (terwijl jij geniet op het terras) en een hoge uitkijktoren, die je een prachtig uitzicht geeft over het heuvellandschap. Ook kun je een spannende tocht maken door de grotten van Valkenburg.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >