8x de leukste uitjes in de provincie Limburg

14.11.2018 13:31
leukste uitjes provincie Limburg kinderen Beeld: Shutterstock

Niet alleen de Limburgse gezelligheid trekt je naar het zuiden, ook deze uitjes voor kinderen zijn zeker de moeite waard.

BoegaFun – Venray

Een 2000 m² grote binnenspeeltuin voor kinderen van 1 tot en met 13 jaar. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen in de attracties terwijl jij een kop koffie met appeltaart neemt.

 

Continium Discovery Center – Kerkrade

In dit interactieve doe-museum kom je handen en ogen tekort. Naast de vaste tentoonstellingen, waarin je van alles leert over wetenschap en techniek, is er regelmatig een nieuwe wisselexpo. In de speciaal ingerichte Science Labs maak je zelf technische gadgets die je mee naar huis mag nemen.

 

SnowWorld – Landgraaf

SnowWorld Landgraaf: een mooi overdekt wintersportdorp in Limburg, waar je met vijf pistes wel even zoet bent. Wil je er ook overnachten? Dat kan in het bijbehorende hotel.

 

Brunssummerheide – Limburg

Neem een picknickmand mee, wat leuke buitenspellen en kinderen kunnen hier de hele dag hun lol op. En vergeet ook het bezoekerscentrum zelf niet: je vindt daar informatie over de leukste speurtochten en wandelroutes.

 

Lees ook
Na deze indoor trampolineparken is je kind compleet uitgeteld >

 

Fun Valley – Maastricht

Van waterfietsen (als het mooi weer is) tot proberen te ontsnappen in de Escape Room: kan allemaal bij Fun Valley in Maastricht. Kinderen kunnen zelfs hun eigen ijscoupes maken.

 

Space Jump Parkstad – Kerkrade

Space Jump heeft vijf verschillende ruimtes, verschillende trampolines, verhogingen en attributen die ervoor zorgen dat je gewichtloos lijkt. Spring vrij rond door het hele trampolinepark, leer nieuwe kunstjes in de Airbag Area of verbeter je techniek in de High-Performance Area. Op zaterdag- en zondagochtend is er de Mini Jump voor kinderen tot 8 jaar.

 

MiniHaven – Brunssum

Hier zijn de kinderen voor een dag kapitein. Kinderen vanaf negen jaar mogen zelf varen en krijgen een matrozen- of kapiteinspet, jongere kinderen varen onder begeleiding. Zwemvest verplicht. Let op: opening van de MiniHaven is o.a. afhankelijk van de weersomstandigheden. Bel bij twijfel voor alle zekerheid eerst even met de lokale havenmeester.

 

De Daalhoeve – Maastricht

Een bezoek aan de kinderboerderij is altijd een succes: educatief, leuk en gezellig. Deze is gevestigd in een oude hoeve uit 1936. Je vindt er pony’s, konijnen en varkens, maar ook bijzondere dieren zoals alpaca’s en wallaby’s. Kinderen en volwassenen kunnen leuke workshops volgen zoals schilderen, jam maken en wol spinnen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >