8x de leukste escaperooms voor kinderen

11.06.2019 14:00
escape rooms voor kinderen Beeld: Shutterstock

Puzzels oplossen, opdrachten uitvoeren en codes kraken: spannender kan een kinderfeestje of dagje uit niet worden. Wij zetten de leukste escaperooms voor kinderen voor je op een rij. Lukt het om op tijd te ontsnappen? 

Tip: door de coronamaatregelen zijn mogelijk nog niet alle escape rooms beschikbaar of heb je een reservering nodig. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

1. Escaperoom, Limburg

Spannend: ga op zoek naar dynamiet en blaas een rots op, want dat is de enige manier om een uitgang te vinden in deze escape room die geheel in stijl is van het Wilde Westen. Staat je paard klaar? Doe dan je cowboy hoed op en zet je schrap voor bankovervallen en illegale kaartspellen.
Vanaf 8 jaar.

 

2. Escaperoom Schagen, Schagen

Chocoladeliefhebbers opgelet: bij deze escaperoom bezoek je de Sweettooth Factory, de fabriek van de neef van Willy Wonka. Tijdens een rondleiding (waarbij het tussendoor lekker snoepen is) wil één van de medewerkers van de fabriek samen met jullie de machinekamer binnendringen om het recept van de bonbons te stelen. Lukt dit, of worden jullie gesnapt door de neef van Willy Wonka?
Vanaf 8 jaar.

 

3. Avontuurfabriek, Loosdrecht

Met onbeperkt ranja, een zakje chips en een cadeautje voor de jarige job is dit de ideale plek voor een kinderfeestje. Kinderen hebben twintig minuten de tijd om een raketinstallatie te stoppen door tekeningen goed te bestuderen. Achterhalen ze de code van 7 cijfers om te voorkomen dat de raket wordt afgevuurd?
Vanaf 8 jaar.

 

4. Kinder Escaperoom, Harderwijk

In Harderwijk vind je de school voor geheime agenten. Eerst volgt een uitleg door de top geheim agent, daarna gaan de kinderen aan de slag met hun examen. Samen zoeken ze naar codes en moeten ze allerlei puzzels en opdrachten maken om de uitgang te vinden en te slagen voor het examen. 
Vanaf 8 jaar.

 

Lees ook:
Maak je kind blij dit weekend: 9x de leukste natuurspeeltuinen >

 

5. De Heks van Zoetermeer, Zoetermeer

Alle heksen boos en slecht? Welnee, niet in escaperoom De Heks van Zoetermeer. Daar is een goede heks ontvoerd door een slechte, en die heeft de lieve heks veranderd in een kikker. Kinderen kunnen haar terug toveren en helpen ontsnappen.
Vanaf 8 jaar.

 

6. Kids Escape, Nijmegen

‘Als je iets anders wilt doen dan anderen, moet je het anders doen dan anderen.’ De excentrieke professor Schnitzel zit vol wijze raad, er is alleen één probleem: hij is plotseling verdwenen, en nu dreigt zijn grootste uitvinding verloren te gaan. Je snapt: op zoek naar zijn geheime laboratorium, ontrafelen kinderen het mysterie.
Vanaf 8 jaar.

 

7. Back to USSR, Amsterdam

De beroemde dr. Korobeynikov uit de Sovjet-Unie werkt aan de grootste uitvinding allertijden, maar is een tikkie vreemd. Zijn assistent kon niet tegen de zware druk en ging ervandoor. En nu zoekt hij iemand die zijn bijzondere werk tot een goed einde kan brengen – als je de proef doorstaat, tenminste.
Vanaf 10 jaar.

 

8. Glow in the Dark, Purmerend

Heb je een slaapfeestje, blijken jullie allemaal dezelfde droom te hebben. In een glow in the dark-wereld vol kleuren en opdrachten. Witte kleding aan en gaan, dus. (Leuk: er zijn ook nog een western- en junglevariant)
Vanaf 8 jaar.

 

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >