8x de leukste binnenspeeltuinen voor als het regent

21.11.2020 12:15
leuke binnenspeeltuinen regen kidsproof Beeld: Shutterstock

Ook al vriest het dat het kraakt of slaat de regen tegen de ramen, in de binnenspeeltuin is het altijd feest. Kidsproof.nl heeft de leukste indoorspeeltuinen in Nederland voor je verzameld.

De boom in

In Tuitjenhorn staat een grote holle boom met een razendsnelle glijbaan in de stam. Rondom de boom is het fijn spelen in de indoorspeeltuin en voor kinderen tot drie jaar is er de Minigaard. Ook leuk: in de waterspeeltuin Plons spettert je kind in tropische temperaturen.
 

Kijk je ogen uit

Sluip door het Vlinderslot of duik naar de bodem van de zee. Bij Kids Wonderland in Molenschot spelen kinderen in een wonderlijk decor. Met trampolines, glijbanen, en een coole laser-game. Leuk voor de winter: als de avond valt wordt de speeltuin magisch verlicht.
 

Op de boerderie

Een boerderij-speelschuur van drie verdiepingen. Bij De Flierefluiter in Raalte vind je een speelzolder vol avontuurlijke obstakels en een knuffelschuur met konijnen en cavia’s. Kliederen met zand kan ook. De biggetjespoel is een grote zandbak met leuke speeltrekkers en -kranen.
 

Apenkooi

Door het hele land vind je binnenspeeltuinen van Monkeytown. In totaal zijn er 46. Ze hebben allemaal een speciaal peutergebied en een bijzondere attractie. Leuk nieuwtje: dit jaar is de bouw gestart van Monkeytown Eindhoven, met supergave Lasergame Arena.
 

Lees ook
Lekker warme voeten: 7x de leukste kindersloffen >

 

Op bezoek bij Thomas

Graven met de zandkraan van Bob de Bouwer of meehelpen op het station van Thomas de Stoomlocomotief. Bij Mattel Play! in het Noord-Limburgse Sevenum bezoeken kinderen de werelden van hun favoriete tv-helden.Ook leuk: rondjes draaien op rolschaatsen in de roller disco.
 

Dolle boel

De negen speelparadijzen van Avontura zijn ingedeeld in speelpleinen. Zo vind je er onder andere een peuterplein, verkeersplein, sportplein en springplein. En natuurlijk een fijn horecagedeelte voor ouders. Zo zit jij rustig terwijl de kinderen op avontuur gaan op de speeltoestellen.
 

Met de monorail

Deze Amsterdamse binnenspeeltuin is een waar paradijsje, met klimkasteel, klautertoren én sleebaan. De elektrische ‘Formule 1-wagens’, de trapskelters en de driewielers staan ook klaar om te testen. Leuk: boven alle speelattracties kunnen kinderen een rondje toeren in de monorail.
 

Glijden door een haaienbek

Een glijbaan dwars door een grote haaienbek en een onderwatervulkaan om te beklimmen. Bij Play-in in Utrecht spelen kinderen in een indoorspeeltuin met onderwaterthema. Test ook het nieuwe klimconcept Clip ’n Climb en oefen trucjes in de jumphal.

 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.