7x leuke uitjes op Hemelvaartsdag

29.04.2019 07:59
uitjes-voor-kinderen-hemelvaartsdag-2019

Wat te doen als heel Nederland vrij heeft op Hemelvaartsdag 30 mei? Lekker met je gezin de hort op gaan. Wij hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet.

Spoorwegmuseum – Utrecht

Thomas de Stoomlocomotief komt samen met z’n vrienden Henry en Thomas langs bij het Spoorwegmuseum in Utrecht tijdens het Hemelvaartweekend. De Dikke Controleur geeft het fluitsignaal. Voor de allerkleinsten zijn er Thomas-speelkleden. Ben je er niet bij met Hemelvaart? Geen zorgen: vanaf 29 juni t/m 7 juli 2019 kun je ‘Het leukste reisje van Nederland’ maken. Laat je verrassen, verbazen en verwonderen. Reis met ‘Het leukste reisje van Nederland’ naar de oudheid of slinger door de wereld van COBRA. Pak je paspoort, verzamel de stempels van alle bestemmingen en maak een unieke reis door het Spoorwegmuseum. Benieuwd? Bestel hier je kaarten!
Adres: Maliebaanstation 16, Utrecht
 

Feestje bouwen – Born

Op Hemelvaartsdag wordt in Kasteelpark Born een feestje gebouwd: er is een dj, je kind kan zich laten schminken én er zijn veel verschillende activiteiten.
Adres: Kasteelpark, Born
 

Dauwtrappen – Zwolle

Als je extra lang van je vrije dag wilt genieten, spring dan vroeg je bed uit om te dauwtrappen: een traditie in het oosten van het land. Bij de Vreugderijkerwaard wandel je van 06:00 tot 09:00 door de dauw met een boswachter en na vijf kilometer kunnen jullie ontbijten in de Vreugdehoeve.
Adres: Vreugderijkerwaard, Zwolle
 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Oldtimers spotten – Axel

Tientallen oldtimers tuffen naar Zeeland tijdens het Oldtimerfestival. Samen met je kind kun je oude auto’s bewonderen, maar dat niet alleen, want er rijden ook tractoren, motoren en zelfs fietsen rond. Hou de tijd goed in de gaten, want rond 17:00 wordt de prijs voor mooiste oldtimer uitgereikt.
Adres: Oudeweg 18, Axel
 

Dieren wekken – Bekveld

Stap met je kind op de fiets en ga samen naar Feltsigt in Hengelo om met de boerin de dieren wakker te maken en hun ontbijt te verzorgen: mooier kun je Hemelvaartsdag niet beginnen. Wie daarna nog genoeg energie over heeft kan nog een mooie route door het Bekveldse landschap fietsen.
Adres: Bekveldseweg 5, Hengelo
 

AFRICA NOW – Berg en Dal

AFRICA NOW is een festival voor de hele familie met hedendaagse mode, muziek, kunst en cultuur uit Afrika. Voor jong en oud is er een gevarieerd programma samengesteld: doe mee aan de workshops Afrikaanse Yoga of Afro House, bezoek de Afrika Markt of geniet van live optredens.
Adres: Postweg 6, Berg en Dal
 

Rollende Keukens – Amsterdam

Het Rollende Keukens festival kent dit jaar met Hemelvaart opnieuw een XXL-versie: van 29 mei tot en met 2 juni geniet je vijf dagen lang van de lekkerste espresso’s, healthy sapjes en verrukkelijke happen. De toegang is gratis en het festival is zeker ook leuk voor kinderen.
Adres: Westergasfabriek – Pazzanistraat 33, Amsterdam

 

 

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >