7x leuk om te doen met kinderen in het paasweekend

23.03.2018 11:23
uitjes Pasen kinderen Beeld: Unsplash

Lammetjes kijken, paaseieren zoeken of dwalen door een doolhof: het lange paasweekend biedt volop mogelijkheden. Daarom: 7 leuke activiteiten om te doen met je kinderen in het paasweekend.

Lammetjesdag bij de Boerinn – Kamerik

Altijd leuk, lammetjes kijken. Bij de Boerinn kun je op tweede paasdag terecht van 10 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. Kinderen kunnen hier eieren schilderen, in het strodoolhof verdwalen en springen op een springkussen. Ook kun je er boogschieten of kanovaren. Liever even ontspannen? Dat kan op het terras.

 

‘De oude Bakkerij’- Medemblik

Of ga met de paasdagen langs ‘De oude Bakkerij’ en leer hier alles over brood en banket. Daarnaast kun je zelf ook aan de slag met chocolade, marsepein en suiker.

 

Paasbrunch en paasknutselen bij de Landgoederij – Bunnik

Als je zin hebt in een uitgebreide paasbrunch, moet je bij de Landgoederij zijn. Je krijgt er huisgemaakte salades, soep, belegde broodjes tot smoothies en verrukkelijke zoete hapjes. Voor de kinderen is er een speciaal kinderpaasbuffet. Ook kunnen ze knutselen en in de kasteeltuin terecht om te zoeken naar paaseieren.

 

2 Turven Hoog – Haarlem (2e paasdag)

2 Turven hoog: zo heet het festival dat bolstaat van de leuke theatervoorstellingen voor peuters. Er is dans, muziek en kinderen kunnen lekker spelen in de kunstspeeltuin. 2 Turven Hoog wordt trouwens ook georganiseerd in Almere, Den Haag en Amsterdam. Kijk hier voor de datums.

 

Lees ook
Wat te doen met Pasen? Dit zijn de leukste uitjes in Nederland >

 

Speeltuin Linnaeushof – Heemstede

Speeltuin de Linnaeushof in Bennebroek heeft een gloednieuw doolhof ter grootte van honderdvijftig vierkante meter dat geweldig is voor kinderen van alle leeftijden: kleintjes kunnen door het doolhof banjeren, oudere kinderen krijgen langs de route opdrachten zoals raadsels, puzzels en sommen die ze kunnen oplossen.

 

Belevingspark Cactusoase – Ruurlo

Of ga een dag naar Belevingspark Cactusoase en wandel in een kas van zesduizend vierkante meter tussen de honderden cactussen – van zaaibed tot reuzencactus. Voor kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen op ontdekkingstocht gaan, cactussen zaaien, cactuspotjes verven of een cactuskijkdoos maken. Ook zijn er talloze exposities.

 

Pannenkoekenboot – Amsterdam

Een uur varen én onbeperkt pannenkoeken eten die je belegt met de lekkerste toppings – vinden kinderen prachtig. En dat terwijl je langs de skyline van Amsterdam vaart. Wie wil dat nou niet? Kortom: heerlijk uitje om samen met je gezin te doen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >