7x kindvriendelijke restaurants in Amsterdam

10.12.2018 20:56
kindvriendelijke-restaurants-amsterdam

Een dagje naar Amsterdam met je kind? Spot de leukste plekken, voel je voor even een toerist en duik tegen de avond in een van de vele kindvriendelijke restaurants uit dit lijstje.


Restaurant Haddock

In dit restaurant aan 't IJ serveren ze voor de lunch poffertjes of – voor de moeilijke eter of zoetekauw – gewoon een lekkere boterham met pindakaas. Kan je kind niet stilzitten? Een speciale kinderkamer met speelgoed, kinderboeken en knutsel- en tekenspullen zorgen er vast voor dat-ie z'n energie kwijt kan.

 

Pancake Bakery

Zin in een pannenkoek? Dan moet je echt bij Pancake Bakery aan de Prinsengracht zijn. Volgens kenners ‘het bekendste pannenkoekenhuis in de stad'. Van de politie- tot piratenpannenkoek: je kind heeft hier genoeg keuze.

 

Sushi Time

Sushi gaat er bij veel kinderen wel in. En helemaal mooi: tijdens de schoolvakanties deelt Sushi Time uit. Alle kinderen tot en met 10 jaar eten dan gratis aan de lopende band of kunnen een gratis kids love sushi-menu krijgen.

 

Lees ook
Dagje Amsterdam met je kind? Zo bereid je je voor >

 

Groot Melkhuis

Dit restaurant mét grote speeltuin is een fenomeen in Amsterdam. Voor kinderen tot drie jaar is er een zandbak en kleine glijbaan, de oudere kinderen kunnen roetsjen en glijden van de grotere toestellen. Extra leuk: ieder weekend is er een enorm springkussen en suikerspinnenkraam.

 

De IJ-kantine

De IJ-kantine is een vrolijk ingericht restaurant-café met gaaf uitzicht. Vanaf 's morgens kun je hier terecht voor ontbijt, iets later voor een fijne lunch of diner. Er is een kindermenu, een kinderhoek met tafeltjes, stoeltjes, speelgoed en kinderboeken. Op het terras staat een enorme zandbak met (ook weer) bergen speelgoed waar je kind naar hartenlust mee kan spelen. Tip: elke zaterdag- en zondagmiddag worden er knutselmiddagen georganiseerd.

 

Rosa & Rita

Lijkt misschien niet de meest kindvriendelijke plek, al grenzend aan een parkeerterrein, maar hier kunnen kinderen op het grote en rustige terras juist heerlijk spelen. En terwijl jij je vergaapt aan een lekker stuk vlees met een wijntje, kan je kind kiezen voor onder andere pizza of merguezworstjes.

 

Vandaag

Een speelkamer, ballenbak én oppas: het kan bijna niet kindvriendelijker dan dit. Toch wel: in de kinderkeuken mogen koekjes worden gebakken, de limonadebar en het kinderbuffet bevinden zich op kinderhoogte. En, helemaal fijn: kinderen t/m 3 jaar en jarigen eten gratis.

 

Meer tips en uitjes voor als je in Amsterdam bent, vind je hier (en ze zijn nog gratis ook).

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >